загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

На Тернопільщині під час молитви за Героя Небесної Сотні до церкви прилетів лелека

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

19 лютого 2020 року в Дунаєві на Кременеччині вшанували пам’ять Героя Небесної Сотні Олександра Капіноса в шосту річницю його загибелі на Майдані Незалежності у Києві. Цього дня на малій батьківщині Героя молилися за всіх Героїв Небесної Сотні та українських воїнів, добровольців, волонтерів, військових лікарів, священників, котрі загинули в боротьбі за Україну, повідомляє Тернопільська Єпархія ПЦУ на своєму сайті

У місцевому храмі святого великомученика Димитрія Солунського відслужили Літургію, яку очолив Кременецький благочинний прот. Володимир Буграк.  Благочинному співслужили настоятель храму свящ. Вячеслав Савельєв, намісник Свято-Юріївського монастиря на хуторі Вірля ігумен Полікарп, духовенство Кременецького благочиння.

Після богослужіння у храмі духовенство, земляки Героя, його побратими, котрі приїхали до Дунаєва вшанувати пам’ять Сашка, вирушили на місцеве кладовище. Біля могили Героя священники відслужили панахиду.

Опісля поминальні заходи продовжилися у центрі села біля пам’ятника Героєві Небесної Сотні. Там відбувся молебень за Україну та мітинг-реквієм.

Цікаво, що всі поминальні заходи у Дунаєві: від початку служби у храмі до панахиди на кладовищі, – супроводжував лелека. Птах навіть намагався зайти до храму.

“Сьогодні ми, священики нашого благочиння, молилися в Дунаєві за всіх Героїв Небесної Сотні, між ними також згадували нашого земляка Сашка Капіноса.

На святій літургії поминали також всіх українських воїнів, добровольців, волонтерів, військових лікарів і священиків, котрі загинули в боротьбі за Україну.

Вражаюче! Але Бог послав свою ознаку! Що вона означає, можна тільки здогадуватись. Під час богослужіння на церковне подвір’я прилетів лелека! Зважте, у лютому! Він ходив біля храму, підходив до людей, давав себе погладити, позував для світлин! Коли вся громада пішла на цвинтар, де священики звершили панахиду на могилі Героя, лелека також перелетів і ”молився” з людьми. Пояснити таке неможливо”, – цитує Кременецького благочинного прот. Володимира Буграка у соцмережі спільнота Типовий Кременець.

Джерело:
До списку новин