загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У "Слузі народу" заговорили про ліквідацію Пенсійного фонду

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У Верховній Раді не виключають можливості ліквідації Пенсійного фонду.

Із заявою відповідного змісту виступила депутат Верховної Ради від партії монобільшості «Слуга народу» Галина Третьякова, яка є головою парламентського комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів. Зокрема, вона пояснила, що влада розглядає можливість перезавантаження форми існування ПФУ. І одним з варіантів є ліквідація Пенсійного фонду.

На її думку, керівники Пенсійного фонду зобов'язані якісно організовувати робочий процес і "турбуватися про власну ліквідність" (мовилося про здатність повноцінно забезпечувати виконання завдань та функцій Пенсійного).

Ми, зі свого боку, думаємо про можливе перезавантаження форми існування ПФУ. Один із варіантів – ліквідація Пенсійного фонду й передача його функцій Мінфіну або Держказначейству, – заявила Третьякова. 

Ще один варіант розвитку подій у межах пенсійної реформи, як пояснила депутатка, це "перетворення ПФУ разом із фондами соціального страхування та безробіття на Національне страхове агентство".

"Цей план ми вже презентували спільно з урядом", – підсумувала голова комітету ВРУ з питань соціальної політики. 

Відзначимо, раніше до Верховної Ради було внесено проект закону №2683, який передбачає обов'язковий для всіх українців перехід на накопичувальну пенсійну систему. В тому числі, передбачені обов'язкові внески від роботодавців 2%; обов'язкові внески від працівників 1%; за бажанням працівника внески збільшуються, але якщо збільшує співробітник, то і роботодавець повинен збільшити паритетно.

 

Джерело:
До списку новин