загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Вчені вразили висновком про те, як рутина впливає на наш мозок

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Прокинулися, поснідали, побігли на навчання чи роботу, повернулися додому, увімкнули серійку-другу улюбленого серіалу, лягли спати. Ці пункти можуть варіюватися, але щодня незмінно повторюватися. Впізнали себе?

Якщо людина щодня виконує одні й ті самі дії, це не лише набридає, а й негативно впливає на наше когнітивне здоров’я. Такий висновок американських вчених, які провели цікаве дослідження – влаштували експеримент.

Зібрали 730 осіб віком від 34 до 84 років і протягом восьми днів запитували їх, як часто вони займаються одноманітними справами: ходять на роботу, виховують дітей, займаються спортом, прибирають тощо. А через десять років знову з ними зв’язалися, опитали й з’ясували – ті, хто не робив усе по графіку, а жив залежно від різноманітності можливостей, шукав нові способи відпочинку й зайнятості, мав кращі результати роботи мозку.

Це у порівнянні з тими, хто надавав перевагу непорушному графіку та перегляду телевізора у вільний час.

Автор дослідження Соомі Лі підсумовує – це ще раз доводить, що активність та спонтанність покращує наші розумові здібності та роботу мозку загалом. Отож, які у вас плани на вечір? Може, здивуєте рутину, і зробите щось неочікуване?

 

Джерело:
До списку новин