загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Роль держави та особиста відповідальність: як забезпечити гідну пенсію

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Держава не повинна мати до пенсії ніякого відношення в ідеальному варіанті. Накопичення пенсії – особиста відповідальність кожного. Таку думку висловив експерт із питань пенсійного забезпечення Володимир Щербина.

«Кожна людина повинна мислити, як господар свого життя у фінансовому сенсі, та піклуватися про свою пенсію особисто. Однак і від держави, зокрема на законодавчому рівні, потрібна низка кроків. Солідарна пенсійна система ґрунтується на тому, що мінімум п'ять чоловік повинні накопичувати кошти в Пенсійному фонді, щоб пенсію міг отримати один пенсіонер», – прокоментував Щербина.

Експерт із питань пенсійного забезпечення зауважив, що Україні слід припинити створення солідарного пенсійного стажу шляхом відмови від нарахування ЄСВ. Це потрібно закріпити на законодавчому рівні.

«Солідарну систему потрібно згортати. На сьогоднішній день комітет вигадує різні дурниці, а в підсумку просто тупцює на місці. Але це не їх помилка, а тих, хто обирав ВР», – зазначив експерт.

Володимир Щербина критично оцінив податкове навантаження на населення, яке діє сьогодні.

Щербина пояснив, що країні потрібна концепція, яка обмежить рівень сукупного вилучення державою грошового еквівалента реалізованої громадянином праці до 1/3. При цьому слід замінити солідарну систему накопичувальною і встановити можливість успадкування пенсійних накопичень у страховій системі пенсійного забезпечення.

«Потрібно почати накопичення коштів кожним працівником собі на спеціальному рахунку в певній банківській установі. Держава повинна гарантувати суму пенсійних накопичень і відсотки на них за ставкою рефінансування Нацбанку. При цьому залишок коштів може успадковуватися. Адже багато хто не доживає до пенсії», – прокоментував Володимир Щербина.

Також він уточнив, що гідна пенсія залежить і від поведінки кожного, працездатності, вміння здобувати кваліфікацію і вміння розпоряджатися фінансами.

«Безумовно, повинен бути раціонально-економний підхід. Не обов'язково бігти до магазина відразу після виходу нової моделі телефона. Повинен бути фінансовий план», – проаналізував експерт із питань пенсійного забезпечення Володимир Щербина.

 

Джерело:
До списку новин