загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

В Україні зафіксовано перший випадок коронавірусу

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У вівторок, 3 березня, в Україні підтвердили перший випадок зараження смертельним коронавірусом – захворювання виявили в Чернівцях.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я і головний санітарний лікар України Віктор Ляшко на брифінгу в Кабміні (щоб подивитися відео, доскрольте новину до кінця).

"Вірус знайшли у чоловіка, який приїхав в Україну на машині з Румунії. Туди він прилетів з Італії, де зараз бушує епідемія Covid-19. Зараз чоловік госпіталізований. Контактних осіб трохи, вони все відомі епідеміологам, зараз вони перебувають у режимі самоізоляції", – заявив Ляшко.

Він уточнив, що чоловік, який заразився, подорожував разом із дружиною з 21 лютого. При першій появі симптомів 28 лютого хворий звернувся до сімейного лікаря, а 29 – викликав "швидку допомогу"."Вчора у нас було 4 підозри на коронавірус. Сьогодні одна підтвердилася", – зазначив головний санітарний лікар.

Примітно, що при в'їзді в Україну у подружжя вимірювали температуру тіла, проте ніяких відхилень не було.

Зараз у чоловіка спостерігається жар і сильний сухий кашель. "Стан хворого – стабільний. Його можна було і не госпіталізувати, надавати медичну допомогу вдома. Але, оскільки це перший випадок, і наше завдання – зробити неможливим передачу вірусу в Україні, то його забрали в лікарню", – резюмував Ляшко.

Ексклюзивні подробиці 

Разом з першим в Україні пацієнтом із Чернівців, у якого діагностували китайський коронавірус COVID-19, ізолювали ще 35 осіб.

За словами джерела в Міністерстві охорони здоров'я, чоловік контактував з усіма цими людьми. До того ж найбільше – зі своєю дружиною. Її теж госпіталізували, проте симптомів вірусу у жінки поки не спостерігається.

Відзначається, що всіх пацієнтів закрили в різних місцях, "щоб не було паніки". Вони будуть перебувати під постійним контролем медиків.

Що рекомендує МОЗ

Ляшко підкреслив, що українцям не варто масово скуповувати захисні медичні маски. Також він застеріг від невиправданого їх використання.

За словами головного санітарного лікаря, такі заходи передбачені виключно для людей із симптомами респіраторних захворювань.

Ляшко також відзвітував, що активно ведеться розробка для запобігання поширенню вірусу на всіх рівнях, починаючи з місцевого і закінчуючи загальнодержавним.

Які симптоми коронавірусу

Жар і кашель, типові для пневмонії, є не єдиними симптомами нового коронавірусу (nCoV) із Китаю.

У багатьох пацієнтів спостерігалися діарея, нудота, головний біль, втома, а також проблеми з травною і нервовою системами.

Читайте також:  Тест на коронавірус у домашніх умовах і як захиститися: рекомендації сімейного лікаря

Крім того, в окремих випадках можливе серцебиття і напруга в грудях. У деяких інфікованих спостерігалися тільки нетипові ознаки захворювання, при цьому підвищення температури відсутнє.

Як захиститися від інфікування

  • -  уникайте близького контакту з тими, у кого лихоманка або кашель;

  • -  не торкайтеся до обличчя немитими руками;

  • -  часто мийте руки з милом або обробляйте дезінфікуючими засобами;

  • -  ретельно готуйте їжу, зокрема м'ясо та яйця;

  • -  уникайте незахищеного контакту з дикими і домашніми тваринами.

Як перевіритися в Україні

У першу чергу необхідно звернутися до сімейного лікаря. За даними Міністерства охорони здоров'я, далі у людини беруть перший аналіз у лікарні, куди її привезли. Там його перевіряють на всі види гострих респіраторних інфекцій. Якщо їх не знаходять, матеріали передають до обласної лабораторії. Якщо і там немає результатів, аналіз передають до Києва.

У МОЗ зазначили, що тільки в столиці є тести на коронавірус. Також у міністерстві додали, що для прийому пацієнтів з коронавірусом визначені госпітальні бази в кожному регіоні країни.

Що відомо про ліки і вакцини від коронавірусу

Відразу кілька великих дослідницьких центрів в США і Ізраїлі вже повідомили про створення та випробуваннях вакцин проти коронавірусу COVID-19. 

У ВООЗ заявили, що в світі розробляється більше 20 вакцин від нового коронавірусу, які можуть бути представлені вже найближчим часом.

У Тяньцзинському університеті (Китай) також створили потенційну пероральну вакцину від коронавірусу.

Посол Китаю в РФ Чжан Ханьхуей висловив припущення, що вакциною можуть стати ліки хлорохин фосфат, які застосовуються проти малярії.

В Японії пішли іншим шляхом, вирішивши протестувати проти коронавірусу препарати, якими лікують ВІЛ. Терміни випробувань і отримання перших результатів поки не озвучили.

Тим часом лікарі в Таїланді заявили, що їм вдалося побороти важкі випадки захворювання коронавірусом, об'єднавши препарати проти грипу і ВІЛ. Кілька пацієнтів почали йти на поправку.

Гонгонгські лікарі модифікували вакцину проти грипу частиною поверхневого антигену коронавірусу. Перш ніж вона буде придатна для використання, знадобляться місяці тестування на тваринах і близько року клінічних випробувань на людях.

Яка ситуація з коронавірусом у світі

Станом на ранок вівторка, 3 березня, кількість заражених новим типом коронавырусу COVID-19 у всьому світі становить 90 182 осіб, померли від захворювання вже 3177 пацієнтів. Всього хвороба поширилася на 64 країни.

У Китаї динаміка 3 березня пішла на спад: число тих, хто заразився, зросло лише на 125 за добу, загальна кількість хворих – 80,1 тис. Помер 31 пацієнт, таким чином число жертв досягло 2 943.

Південна Корея заявила про 600 нових випадків зараження коронавірусом. Загальна кількість хворих у країні склала 4812 осіб. При цьому померло 28 осіб.

Більше 1,5 тисячі хворих підтвердили в Ірані. На території країни повідомляють про 66 летальних випадків.

В Італії зафіксували спалах коронавірусу. Там інфіковані вже майже 1600 осіб. Померли від захворювання 34 пацієнти.

Що каже про коронавірус ВООЗ

У Всесвітній організації охорони здоров'я заявили, що епідемія китайського коронавірусу COVID-2019 вже пройшла свій пік, про що свідчить зменшення кількості нових випадків зараження.

Експерти заявили, що найнебезпечнішим був період із 23 січня по 2 лютого.

Також в ВООЗ запевнили, що коронавірус має потенціал пандемії, однак на даному етапі неконтрольованого глобального поширення хвороби немає.

Організація підвищила оцінку рівня ризику коронавіруса до "дуже високого".

 

Джерело:
До списку новин