загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Вчителів пенсійного віку переведуть на контракт

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

За новим законом “Про середню освіту”, з цього року всіх вчителів пенсійного віку переведуть на контракт на рік, а після цього директори шкіл самі вирішать, чи продовжувати з ними співпрацю.

Про це заявила голова Міністерства освіти і науки (МОН) Ганна Новосад в інтерв’ю «Українській правді».

Відповідну заяву було зроблено в коментарі про одну з норм закону. За словами голови МОН, з 1 липня 2020 року вчителі-пенсіонери не будуть масово звільнені – їх переведуть на контракти строком на рік.

Після закінчення року директор навчального закладу матиме можливість сам вирішувати – продовжувати співпрацю з учителем чи ні.

На думку Новосад, якщо вчитель-пенсіонер працює якісно і сумлінно, то контракт з ним буде вигідно продовжити. Водночас, вважають у МОН, таке нововведення дасть можливість директорам українських шкіл відкривати шлях молодим фахівцям.

За даними профспілки працівників освіти і науки, на сьогоднішній день в Україні понад 70 тисяч вчителів пенсійного віку.

Довідка:

  • -  Понад 700 успішно сертифікованих вчителів початкових класів отримуватимуть щомісячну доплату в розмірі 20% посадового окладу.
  • -  Вчителі та викладачі, які не зареєстровані суб’єктами підприємницької діяльності, але надавали у 2019 році репетиторські послуги учням і студентам, зобов’язані задекларувати свої доходи.

 

Джерело:
До списку новин