загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

В Україні вже 22 тисячі родин встановили домашні сонячні електростанції

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Загальна потужність сонячних електростанцій, встановлених українськими домогосподарствами, складає понад 553 МВт.

Найбільша кількість сонячних панелей серед приватних домогосподарств у Дніпропетровській області – понад 2700

В Україні майже 22 тисячі домогосподарств використовують «чисту» електроенергію, інвестувавши близько 450 млн євро у сонячні панелі. Про це повідомляє управління комунікації та зв’язків з громадськістю Держенергоефективності.

Зазначається, що загальна потужність сонячних електростанцій, встановлених домогосподарствами, становить понад 553 МВт.

Найбільша кількість сонячних панелей серед приватних домогосподарств у Дніпропетровській області – понад 2700. У Тернопільській області цей показник становить понад 2000, у Київській — майже 1800.

У відомстві зауважують, що попит українських домогосподарств на сучасні «чисті» технології стрімко зростає щороку.

«Майже 15 тис. родин перейшли на «чисту» електроенергію саме у 2019 році. Для порівняння, ще у 2014 році налічувалося лише близько 20 таких сімей», – йдеться у повідомленні.

Наголошується, що встановлення домашніх сонячних електростанцій позитивно впливає на розвиток малої енергогенерації в Україні, адже такі установки невеликої потужності розгалужені по всій території держави.

Серед переваг, які отримують українські родини від встановлення сонячних панелей, Держенергоефективності називає такі:

  • •  Заощадження на рахунках за електроенергію;
  • •  Самостійне забезпечення власних потреб в енергії;
  • •  Підвищення енергоощадності;
  • •  Зростання мотивації використовувати енергоефективну побутову техніку.

Нагадаємо, 27 лютого Мінекоенерго запропонувало інвесторам в поновлювані джерела енергії (ВДЕ) більш суворий сценарій вирішення проблеми високої вартості «зеленого» тарифу.

Для сонячних електростанцій, введених в експлуатацію після 2017 року, передбачається добровільна реструктуризація у вигляді зниження тарифу від 15% до 25% в залежності від потужності станції. При цьому пропонується продовження терміну виплат на п'ять років.

У січні 2020-го «Укренерго» заявляло, що не може зробити виплати домогосподарствам за «зеленим» тарифом через проблеми в регуляторних правилах енергосистеми.

У кінці 2019 року понад 30 виробників альтернативної енергетики підписали відкрите колективне звернення до голови парламентського комітету з питань енергетики Андрія Геруса та тодішнього міністра енергетики Олексія Оржеля з вимогою змінити законопроєкт, що готується урядом, про альтернативні джерела енергії.

У жовтні 2019-го президент Володимир Зеленський заявив про необхідність зниження «зелених» тарифів, які, на його думку, є надто високими і неринковими. З компаніями, які мають діючі контракти на отримання цих тарифів, він пообіцяв «спілкуватись».

 

Джерело:
До списку новин