загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Понад 80% українців схвалюють те, що жінки йдуть у політику - дослідження

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Соціологи стверджують, що близько половини опитаних згодні з твердженням, що в Україні на сьогодні бракує партії, що представляє інтереси жінок.

Майже 40% опитаних вважають, що жінки замало представлені політиці, 30-35% вважають, що вони недостатньо представлені в правоохоронних органах та науці, 26% - в армії, 19% - у бізнесі, - опитування

82% українців схвалюють те, що жінки йдуть до політики, 12% дотримуються протилежної думки. Такі результати опитування, представлені соціологічною групою «Рейтинг».

Зазначається, що майже 40% опитаних вважають, що жінки замало представлені в політиці, 30-35% вважають, що вони недостатньо представлені в правоохоронних органах та науці, 26% - в армії, 19% - у бізнесі.

Соціологи стверджують, що близько половини опитаних згодні з твердженням, що в Україні на сьогодні бракує партії, що представляє інтереси жінок. Стільки ж переконані, що жінки недостатньо представлені в уряді, Верховній Раді та місцевій владі. Зі згаданими тезами частіше погоджувалися представники старшого покоління та жінки.

Читайте також64,3% українців виступають проти відкриття ринку землі, - опитування Центру Разумкова

«Попри це, в питаннях лідерства та ухваленні зважених рішень відповіді розподілилися таким чином: понад 40% опитаних переважно обирали середньозважену відповідь щодо того, кому краще, чоловікам чи жінкам, вдається займати лідерську позицію та приймати рішення. Натомість у порівнянні прямих відповідей перевагу респонденти все ж надавали чоловікам, особливо коли йшлося про сферу політики», - зазначають соціологи.

Водночас опитані найчастіше погоджувалися з тим, для ефективної роботи народним або місцевим депутатом стать не має особливого значення.

«Незважаючи на те, що відносна більшість погоджувалася, що ефективно виконувати обов'язки міського чи сільського голови, голови обласної державної адміністрації, міністра, прем'єр-міністра та президента України можуть і чоловіки, і жінки, все ж дещо частіше опитані зазначали, що ефективними тут будуть чоловіки», - наголосили соціологи.

Опитування проводила група «Рейтинг» 21-25 лютого 2020 року. Було опитано 2000 респондентів. Особисте формалізоване інтерв'ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше ніж 2,2%.

 

Джерело:
До списку новин