загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Підвищення пенсій підірвало бюджет Пенсійного фонду - Держказначейство

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Підвищення пенсій не відповідало доходам Пенсійного фонду (ПФУ), через що він все частіше звертається за позиками до Казначейства.

Про це розповіла голова Державної казначейської служби (ДКС) Тетяна Слюз.

“Пенсійний фонд – дотаційний. 172,5 млрд грн передбачено на цей рік, а минулого року було 173,8 млрд грн. Це – дотація, яка виплачується з держбюджету, не рахуючи позик. Власних коштів з єдиного соцвнеску не вистачає. Це правда”, – сказала головний казначей країни.

За її словами, в жовтні 2017 року провели пенсійну реформу, завдяки чому пенсії піднялися на 30%, однак Пенсійний фонд став відчувати більшу нестачу коштів, оскільки зростання надходжень єдиного соціального внеску із зарплат українців не “встигає” за зростанням пенсій. Це змушує ПФУ все частіше звертатися за позиками до ДКС, щоб закрити касовий розрив.

Читайте такожВ Кабміні планують почати роботу з індексації пенсій з 1 квітня

Як повідомлялося раніше, Тетяна Слюз розповіла, що в державному бюджеті на 2020 рік на медицину закладено коштів більше, ніж минулого року, але проблеми із зарплатами медиків виникають щороку.

На цю тему також висловлювався нардеп від президентської партії. Як повідомив депутат від Слуги Народу Данило Гетьманцев, в бюджеті пенсійного фонду на сьогоднішній день величезна діра в 170 млрд гривень.

При цьому незважаючи на те, що Пенсійний фонд України вже відправив всі необхідні розрахунки в Міністерство соціальної політики, в березні індексація виплат не відбулася. Вона перенесена на осінь, однак далеко не факт, що підвищення виплат здійсниться.

Довідка:

  • У 2020 році індексація пенсій складе 11% – це 50% від інфляції та 50% від середньої заробітної плати попереднього року.

 

Джерело:
До списку новин