загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Мінус чверть тарифу. Киянам несподівано перерахують платіжки за опалення та гарячу воду

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Відтепер надавачі послуг можуть змінювати тарифи відповідно змін вартості газу.

Цього тижня киянам надішлють платіжки за комунальні послуги за лютий. Нарахування за опалення будуть зменшені на 26%, а на гарячу воду – на 24%.

Про це на пресбрифінгу повідомив директор структурного підрозділу "Енергозбут" КП "Київтеплоенерго" Костянтин Лопатін.

Сума знижки буде зазначена у графі "Перерахунок". Загалом у Києві перерахунок у лютому за спожиті послуги перевищив 414 млн грн. 

"У лютому в будинках з лічильниками вартість 1 Гкал теплової енергії становить 1224,26 грн - замість встановленої тарифом вартості 1654,41 грн/Гкал. Для будинків без лічильників вартість опалення 1 кв.м складає 24,34 грн/кв.м (з урахуванням температурного коефіцієнта та газової "знижки") при нормативному тарифі 38,5 грн/кв.м. Вартість 1 кубометра гарячої води також зменшилась приблизно на 23 грн", - зазначив Лопатін.

Читати такожУкраїнцям почнуть додатково надсилати 12 нових платіжок за комунальні послуги

У "Київтеплоенерго" пояснили, що перерахунок вартості послуг став можливим після появи в правовому полі механізму, який дозволяє теплопостачальним компаніям враховувати актуальну ціну газу під час нарахування за послуги. Цей механізм передбачений постановою Кабміну №1082 "Деякі питання нарахування (визначення) плати за теплову енергію та послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води для споживачів у зв’язку із зміною ціни природного газу" від 24 грудня 2019 року.

Вартість природного газу в тарифі на опалення та гарячу воду складає майже 80%. Раніше ціна газу визначалась перед опалювальним сезоном для усіх теплових компаній, а починаючи від грудня 2019 року кияни отримують знижку за опалення і гарячу воду відповідно до актуальної ціни на газ у розрахунковому періоді.

 
Джерело:
До списку новин