загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Вченими виявлено, що використання смартфона значно знижує ефект від знеболювальних ліків

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Знеболювальні препарати діють гірше, якщо людина часто користується мобільним телефоном.

Власники смартфонів, які страждають на головний біль, вживають більше знеболювальних, але отримують від них менше полегшення у порівнянні з тими людьми, які не користуються смартфонами. Такими є результати дослідження індійських вчених, опублікованого в журналі Neurology Clinical Practice.

Попередні дослідження показали, що використання смартфонів, особливо з великою кількістю і тривалістю дзвінків, збільшує частоту виникнення головного болю у користувачів. Точну причину вчені поки не встановили, однак вони припускають, що це пов’язано з руйнуванням гематоенцефалічного бар’єра через постійний вплив низькоенергетичних мікрохвиль.

Читайте такожЯк парацетамол та інші ліки змінюють нашу особистість

Учасниками дослідження виступили 200 осіб, що активно використовують смартфони у повсякденному житті, і така ж кількість тих, хто не мав девайса. Автори роботи опитали їх з метою дізнатися, якими моделями смартфонів вони користуються (якщо користуються), наскільки часто вони відчувають головний біль і чи використовують для його придушення ліки.

Результати говорять самі за себе. Користувачі смартфонів, відчуваючи головний біль, вдавалися до допомоги знеболювальних у 96 % випадків і вживали у середньому вісім таблеток на місяць, у той час як ті люди, які не користуються смартфонами, пили препарати лише у 81 % випадків, і вживали у середньому на три таблетки менше — лише 5 штук на місяць.

Перша група також рідше відчувала достатнє полегшення: лише 84 % людей сказали, що у них було повне або помірне знеболювання після прийому ліків. Учасники з другої групи майже завжди (94 %) були задоволені знеболенням.

Автори прийшли до висновку, що використання мобільних телефонів є фактором ризику виникнення головного болю. У зв’язку з цим необхідна пропаганда помірного користування смартфонами та профілактичне просвітництво про потенційні ризики серед молоді та дорослого населення.

 

Джерело:
До списку новин