загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Споживчі настрої українців продовжують погіршуватися

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Після зльоту в середині минулого року оптимізм українців згасає.

Індекс споживчих настроїв в Україні у лютому 2020 року склав 81,9 п., що на 7,1 п. нижче, ніж у січні 2020 року. Про це свідчать дані щомісячного дослідження компанії Info Sapiens.

За даними дослідження, індекс поточного стану впав на 4,5 п., склавши 74,5. Індекс економічних очікувань знизився на 8,9 п.п. і склав 86,8.

У лютому показник індексу очікуваної динаміки безробіття склав 128,7, що на 9,9 п. вище показника минулого місяця. Індекс інфляційних очікувань стабільний - 182,7, що на 1,8 п. вище минулого місяця. Очікування українців щодо курсу гривні протягом найближчих 3 місяців також незмінні: індекс девальваційних очікувань зріс на 0,8 п. - до значення 132,5.

Читайте такожЧи повториться сценарій кризи 2008 року в Україні: пояснення НБУ

Споживчі настрої українців продовжують погіршуватися

"У лютому індекс споживчих настроїв далі зменшувався. Порівняно до максимального значення, зафіксованого у вересні 2019 року, індекс втратив 16 відсоткових пунктів. Майже половина цього скорочення (7 в.п.) припадає на лютий порівняно до січня 2020", - коментують аналітики Info Sapiens.

Як повідомлялося, значення Індексу економічної спроможності населення України, який вимірює Центр Разумкова, у грудні 2019 року склало 96, що є найнижчим показником за винятком зимових місяців.

 

Джерело:
До списку новин