загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Уряд доплатить 1000 гривень пенсіонерам із низьким доходом, - Зеленський

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Виплати підготують для усіх, хто має пенсію нижче 5 тисяч гривень.

Кабінет міністрів України під час карантину у зв'язку із коронавірусом має підготувати додаткові виплати пенсіонерам із низьким рівнем доходу. Про це сказав президент України Володимир Зеленський в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

За його словами, йдеться про тих літніх людей, які отримують пенсії нижче 5 тисяч гривень.

"Я сьогодні звернувся до нашого уряду і ми вже це зробимо найближчии днями. Окремо для літніх людей, особливо для пенсіонерів, які наприклад отримують пенсію 5 тисяч гривень і менше - ми обов'язково додамо окремо 1000 гривень", - заявив президент.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що уряд тепер має порахувати, яка ці кількість коштів. За словами Зеленського, попередньо потрібно 10 мільярдів гривень. Це означає, що потреба у такій доплаті вимагатиме додаткових видатків з бюджету у розмірі 10,02 млрд грн. Або ж збільшення видатків Пенсійного фонду на 26,7%. 

Читайте такожКомуналка в Україні 2020: експерти зробили важливу заяву

Також зазначається, що найближчим часом влада очікує від НБУ, Міністерства фінансів, державних і комерційних банків - карантинну програму для кредитів для малого і середнього бізнесу, а також концепцію податкових змін. 

Нагадаємо, станом на 1 січня 2020 року в Україні отримують пенсії: до 1500 грн - 0,7% пенсіонерів, від 1501 грн до 2000 грн - 34,8%, від 2001 грн до 3000 грн - 34,2%, від 3001 грн до 4000 грн - 12,4%, від 4001 до 5000 грн - 6,3%, від 5001 грн до 10000 грн - 9,3%, понад 10000 грн - 2,3%.

 

Джерело:
До списку новин