загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Гроші від олігархів, надзвичайний стан і поради виправити народжуваність: що Зеленський сказав про коронавірус в Україні

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Президент України Володимир Зеленський 16 березня виступив у прямому етері токшоу «Свобода слова», де розповів про плани уряду щодо протидії епідемії коронавірусу в Україні, а також зустріч із представниками великого бізнесу напередодні. До вашої уваги головні тези з виступу президента.

Про коронавірус в Україні

У нас ситуація не критична, а статистика краща, ніж в інших країнах. Хоча бажаю нашим сусідам, щоб усе швидко покращилося. Коронавірус уже добрався до Києва, є два зафіксованих випадки. Робимо все, що можемо.

Крім Офісу Президента, створено координаційні ради з протидії поширенню коронавірусу при Міністерстві охорони здоров’я та прем’єр-міністрі.

Не вистачає швидких тестів. Вдячний Джеку Ма, профінансував 80 мільйонів доларів, завдяки йому і пану (бізнесмену з Харкова Олександру — ред.) Ярославському в суботу (21 березня — ред.) очікуємо прибуття 1 мільйона тестів в Україну.

Читайте такожСтудент і жінка, яка була на курорті у Франції — Кличко про нових хворих на коронавірус

Наші військові далі будуть на передовій — більшість тестів ми передамо їм.

Про обмеження через коронавірус

Ми не повинні чекати збільшення кількості захворювань в Україні. Тому маємо закрити все, що можемо, де є велике скупчення людей — метрополітен у першу чергу.

Як добиратися на роботу? Маршрутки, таксі, тролейбуси, трамваї. Там є обмеження на кількість людей в одному вагоні. Інших варіантів, як доїхати на роботу, немає. Ще можна пішки.

Говоритимемо з бізнесом, щоб вони організовували окремі автобуси, аби їхні працівники могли доїхати до роботи.

У нас одна відповідь зараз найголовніша: а як нам як державі зробити так, щоб у нас була та статистика, яка є зараз? Щоб якнайменша кількість людей заразилася чи, не дай Боже, померла?

Якщо буде потрібно, введемо надзвичайний стан. Завтра (17 березня — ред.) Верховна Рада розглядатиме питання введення надзвичайного стану в Чернівецькій і Житомирській областях.

Про відмову мера Харкова Геннадія Кернеса закривати метро

Я дуже люблю Харків. Я думаю, що вся відповідальність, кожна хвора людина — це буде повністю його відповідальність. Скажу дуже обережно: якщо він буде порушувати закон (а він починає це робити), то на нього особисто чекає кримінальна відповідальність.

Про підтримку населення на час обмежень

Що стосується людей — аптеки, продуктові магазини, АЗС працюватимуть. Що стосується бізнесу — буде декілька структурних програм, зокрема з приводу канікул — не сплачувати кредити. Що стосується літніх людей — я звернувся до уряду, і ми найближчим днями для пенсіонерів з пенсією 5 тисяч і менше додамо тисячу.

Разом із «Розеткою», ритейлерами, Укрпоштою, «Новою поштою» розробляємо структуру, щоб людям, які потребують допомоги — приміром, пенсіонери, матір, що сидить із дитиною вдома на карантині — привозили харчі та інші товари і допомагати людям.

Про зустріч із «представниками великого бізнесу» напередодні

Нам терміново потрібно 500 швидких для лікарень. Ми говорили про окремі кошти. Я відверто сказав: «ця країна вас довго годувала, прийшов час допомогти країні». Ми робимо окремий фонд, нам потрібно 12-13 мільярдів гривень. Надбавка за пенсії — це окремо (ще 10 мільярдів гривень — ред.).

Про особисті поради

Дуже складна задача. Я всім раджу залишатися вдома. Якщо ви можете залишатися вдома — це найкращий вихід з цієї ситуації. Якщо температура — терміново дзвоніть до лікаря, ми допоможемо.

Будьте дома, читайте книжки, дивіться кіно. Для молодих людей: ніхто не скасовував демографічну кризу в Україні. Думаю, настав час боротися і з нею.

Коронавіруси — це велика родина респіраторних вірусів, які можуть спричиняти захворювання різного ступеню тяжкості: від звичайної застуди до тяжкого гострого респіраторного синдрому.
 
Захворювання, яке викликав новий коронавірус, називається COVID-19. Це інфекційне захворювання, спричинене коронавірусом, невідомим науці раніше. Вірус вперше зафіксували в китайському місті Ухань у грудні 2019 року. Тоді більшість людей, уражених новим вірусом, були пов’язані з ринком у цьому місті. На сьогодні вірус передається повітряно-крапельним шляхом від людини до людини.
 
Джерело:
До списку новин