загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Що можна посіяти в січні і лютому

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Вирощування рослин з насіння має безліч плюсів.

У чому полягають переваги посіву насіння на розсаду в домашніх умовах

  • Цікаво спостерігати за розвитком від насіння до дорослої рослини.
  • Вигідно. Пакетик насіння, з яких виросте кілька сіянців, коштує менше рослини в готовому вигляді.
  • Більший вибір: порівняйте самі, наприклад, різноманітність форм і забарвлень петунії у вигляді готової розсади і насіння.
  • Збільшується період цвітіння.
  • Самостійно вирощені рослини часто виявляються міцнішими і витривалішими ніж готова розсада. Адже розсаді може і не сподобається зміна умов з тепличних на "натуральні".

Тим не менше, більшу частину насіння має сенс сіяти не раніше кінця лютого-початку березня. Інакше навіть при наявності додаткового освітлення до моменту висадки в грунт вони будуть поступатися сіянцям, що виросли при більш довгому світловому дні, інформує Ukr.Media.

Тим не менш, деякі види рослин треба сіяти вже зараз, якщо не хочеться навесні купувати готову розсаду або деленко.

До них відносяться:

  • Літники з довгим періодом вегетації, цвітіння яких настає через кілька місяців після посіву. Наприклад: гвоздика Шабо зацвітає через 5-6 місяців від посіву. Так само повільно розвивається розсада еустоми.
  • Багаторічні бульбові рослини, строки посіву яких роблять великий вплив на формування бульб. Наприклад, бульбова бегонія. При насіннєвому розмноженні її цвітіння настає приблизно через 5,5-6,5 місяців. Найкраще бульби формуються у рослин грудневого і січневого терміну посіву. У рослин березневого посіву бульби до осені мають істотно менший розмір: 1-1,5 см проти 2-2,5 см. Ще одна перевага полягає в тому, що такі бульби краще зберігаються.
  • Рослини, насіння яких вимагають попередньої стратифікації. Наприклад, аквілегія, аріземи, тирлича, купайлиці, рутовники, кодонопсиси, клематиси, княжики, проломники, багаторічні фіалки, альпійські дзвіночки, джеферсонії, іриси, більшість цибулинних, лаванда, примули, простріл.
  • Рослини з подовженим терміном схожості (наприклад, примули ).
  • Рослини, насіння яких довго сходить - місяць і більше. Як правило, це насіння багаторічників, які мають щільну оболонку.
  • Рослини, які прекрасно себе почувають не тільки в саду, але і в кімнатах: бальзаміни, пеларгонії, фуксії, гострий стручковий перець.
  • Теплолюбні овочі з тривалим періодом вегетації, які важко виростити безрозсадним способом: кореневу селеру і цибулю-порей.
  • Літники для раннього цвітіння в підвісних кошиках на засклених лоджіях і балконах. Наприклад, лобелія і петунія, посіяні на початку лютого, зацвітуть вже на початку травня.

Останню декаду лютого можна вважати початком садівничої весни. В цей час настають уже основні (а не за бажанням) строки посіву для деяких культур. До кінця місяця потрібно встигнути посіяти селеру на розсаду, а також солодкий перець.

В кінці лютого зазвичай проводять посів насіння суниці. Суницю можна сіяти також навесні і влітку, а не тільки в кінці зими. Але лютневий посів дозволяє зібрати перші ягоди вже в поточному сезоні і вибракувати невдалі кущі, звільнивши від них місце. Тому багато хто воліє сіяти суницю в лютому.

Три складнощі, які очікують при ранньому посіві:

  • Нестача світла через короткий світловий день.
  • Необхідність ретельно стежити за температурним режимом. Різкі коливання температури здатні погубити тендітні паростки.
  • Підвищена ймовірність грибних захворювань на кшталт чорної ніжки через вологість, необхідної для нормального проростання і розвитку семен, в поєднанні з досить прохолодною температурою.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими

 

Джерело:
До списку новин