загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Свято єднає людей (Великоднє послання усім літнім людям України)

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Явилась милість нам Господня

І оживила світ, немов в раю,

В знаменне світле свято Великодня

Вітаю щиро кожну я сім’ю.

Бажаю щастя й злагоди в родині

Та благодаті Божої з небес,

І хай по всій лунає Україні:

-  Христос Воскрес!

-  Воістину Воскрес!

Уся Україна стрічає нині Великдень – одне з найвеличніших свят на землі. Великодня благодать оселяється у кожній душі, поспішає у кожну домівку, сповіщає радість про величність дня прийдешнього.

Як мило серцю споглядати, коли поспішають до церкви усі – від старого до малого. А в храмах поруч стоять дідусі-бабусі, батьки-матері, діти-онуки-правнуки. І свято єднає усіх. І відроджується духовний «діалог поколінь», який так важливий у дні сьогодення.

Старенькі бабусі з добротою в очах, з щирими і мудрими усмішками чомусь особливо привертають до себе увагу у церкві. В руках у них – невеличкі кошики, а там – пасочки, крашанки-писанки, кільця ковбаски, пагінці хрону, сіль, усілякі ласощі. Вся ця краса оповита рушничками зі старовинними українськими орнаментами, які творили бабусині руки ще півстоліття тому.

Не можна не побачити з-поміж сотень людей у храмі і тих, чиї скроні покрила білена сивина, чиї зморшки на обличчях викликають вдячність і любов до себе. А руки, що тримають вербові кошики, сплетені власноруч, тремтливо очікують моменту, щоб пригорнути рідних і близьких і привітати: «Христос Воскрес!» Ці дідусі особливо ретельно готувалися до свята: вишиваний комірець сорочки, вишитий ще неньчиними руками рушничок у кошику і … щира молитва. І, навіть часто овдовівши, вони моляться за дітей-онуків, за Україну, за долю і здоров’я. І ніколи не буде кінця-краю «діалогу між поколіннями», бо молитва і віра єднає усіх.

Велично у храмі, велично на душі. Свічки – наче зорі. Ікони – наче живі лики святих. І ми – перед вівтарем, висловлюємо свою щиру віру у Христове Воскресіння, ділимо радість з ближніми своїми. Передзвони линуть над містами-селами. Душа співає під цю мелодію, на серці злагода і спокій, гармонія і мир, любов до ближнього свого і віра в день прийдешній. Любов – як найвища людська цінність, як дар Божий, як спасіння усіх нас.

Тож нехай благодать Великоднього ранку принесе в душу кожного із Вас радість, нехай серце почує кожне слово вітання зі світлою Пасхою, нехай церковні дзвони розносять усьому світу велич про воскресіння Сина Божого Ісуса Христа. Готуймося і ми всі тілом і душею прийняти Царство Боже, яке наслідував наш Спаситель.

Дорогі члени Всеукраїнської асоціації пенсіонерів, щиросердечно вітаю усіх Вас, усіх літніх людей-християн, усю неньку-Україну з Великоднем! Божої благодаті Вам! Віри і надії! Здоров’я і миру! Достатку і уваги рідних! Ми завжди з Вами і ми завжди для Вас!

Христос Воскрес! Христос Воскрес!

Співає Україна нині.

Благословення із небес

Чекає все живе віднині.

Христос Воскрес! Христос Воскрес!

Співають люди, птахи, квіти,

І писанку – чудо з чудес –

Несуть у кошику всі діти.

Христос Воскрес! Зі святом Великодня!

З повагою

голова Ради ВАП

Дзьобак Володимир

До списку новин