Колонка автора:

ЧИ СКРЕСНЕ КРИГА?

Відсутність видимих соціально-економічних результатів «Революції Гідності», катастрофічний стан української економіки ставлять перед свідомими громадянами нагальні завдання розробки та втілення комплексної антикризової програми.

Експертна група ВГО «Всеукраїнська асоціація пенсіонерів» також не стоїть осторонь цього процесу. Ми неодноразово писали звернення Президенту України Петру Порошенку, Національному банку України, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, багатьом іншим інстанціям, а також провідним експертам України.

 

У своїх пропозиціях ми висловили власні міркування стосовно деяких першочергових антикризових заходів держави на поліпшення роботи банківської системи:

 

1.   Про персональну відповідальність власників банківських установ за доведення власних банків до банкрутства;

2.     Створення банку "поганих активів" та проведення кредитної амністії;

3.  Про економію бюджетних коштів шляхом прийняття НАШОЇ схеми санації на 2015-2017 роки (Економія на цей рік вже могла б скласти до 50 млрд. грн. А якби прийняли наші рекомендації у минулому році – то зекономили б щонайменше 100 млрд. грн.).

 

Ініційовані нами зміни до Закону про персональну відповідальність власників банків були внесені на розгляд Верховної Ради і підтримані народними обранцями.

 

До слова, прийняття подібного закону про повну персональну відповідальність власників банківських установ у Турції сприяло тому, що з 1999 року там немає банків-банкрутів.

 

Акцентуємо увагу, що ключові елементи пропонованої нами народним депутатам схеми щодо санації банків були прийняті і використані при оздоровленні банківської системи на Кіпрі. У нас же, як виявилось, вона не потрібна. Поки що... Єдине, що тішить, що нардепи обіцяють над двома нашими пропозиціями ще подумати...

 

До речі, народний депутат В. Пензеник уже декілька разів озвучував ЗМІ надіслані нами для нього пропозиції, за що ми йому і вдячні.

//maanimo.com/news/events/129667-pinzenik-rasskazal-chto-nujno-delat-s-problemnymi-bankami

 

Може-таки правляча коаліція і прислухається до наших порад??? Може, крига і скресне???

 

Нижче даю посилання на публікацію «Як оздоровити банківську систему України в період фінансово-економічної кризи», де пропоную схему, розроблену та ініційовану експертною групою Всеукраїнської асоціації пенсіонерів:

//www.uarp.org/blogs/autor_17/article_106

 

Дзебак Владимир

загрузка...
Блоги
Дзебак Владимир Дзебак Владимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Все блоги
Колонка автора
Все колонки авторов
Петиции ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробности Подать заявку
Опрос
Придерживаетесь ли Вы правил карантина?