Колонка автора:

ЯКОЮ БУДЕ УКРАЇНА У 2068 РОЦІ?

Протягом останніх 300 років ерефея на очах у всього світу намагається стерти Україну з лиця Землі… Свідомість здоровомислячої людини не може осягнути величину тих бід, які були заподіяні нам росією. Чого тільки не робили з українцями московити, як тільки не пробували знищити нас: і заборонами на культурний та національний розвиток, і прямим фізичним винищенням, і переселеннями, і ГЕНОЦИДОМ, – але кожного разу, як безсмертний Фенікс, українці відроджувалися із попелу. Мабуть, ми-таки нація, в якої «не вмирає душа наша, не вмирає воля…»

Що ж, проаналізуємо основні віхи…

 

1618-1654 - спалах пасіонарності.

 

Потім, упродовж майже 150 років, – придушення всього народного, глибинного, українського.

 

1768 - Коліївщина.

 

Далі – закріпачення, заборони на мову, на українськість, всебічне гноблення.

 

Через 150 років, 1918-го –  Національна революція.

 

Відродження пасіонарності відбувалося практично через кожні 150 років (зокрема, на території Російської імперії). Запитаєте, чому саме такий період? Це виглядає, як своєрідні хвилі сплесків національного пробудження – а далі довготривале придушення усього українського.

 

І тут мені чомусь згадався один експеримент, який учені провели близько десяти років тому. У комахи дрозофіли в кожному поколінні відбирали найслабшу комаху. Потім поміщали її в найбільш несприятливі умови. Вчені сподівалися, що з часом при такій вибірці дрозофіли виродяться взагалі. Але яким же було здивування дослідників, коли сьоме покоління дрозофіл, на якому і мало припинитися подальше їх існування, виявилося напрочуд сильним і стійким до шкідливих умов проживання!

 

…Після буремних 20-х років ХХ ст. українцям довелося пережити дуже багато: Голодомор, виселення в Сибіри, Соловки, Магадани, Колиму, Мордовію та в інші "сприятливі місця для проживання", Друга світова війна, придушення будь-яких національних рухів, Чорнобиль… Здавалося б, це все…, немає більше українського народу...

 

Однак майже через сто років – новий спалах: Перший і Другий Майдани! Тоді нащадки усіх тих, кого нищили у минулі віки, діти і внуки, в жилах яких мала б текти кров рабів, а в підсвідомості мав би зачаїтися страх від будь-яких проявів протесту, – знову піднялися на боротьбу!

 

...Якщо зважити, що від 1918 до 2004 року минуло лише чотири покоління, – то можна собі тільки уявити, якою буде Україна у 2068 році!

 

 

Дзебак Владимир

загрузка...
Блоги
Дзебак Владимир Дзебак Владимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Все блоги
Колонка автора
Все колонки авторов
Петиции ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробности Подать заявку
Опрос
Придерживаетесь ли Вы правил карантина?