DER BLOCK DES VERFASSERS:

І знову ці кляті «прохюндаї»!..

Віктор Янукович на засіданні Ради регіонів піддав гострій критиці рішення урядовців щодо закупки швидкісних поїздів «Хюндай». Раніше в ЗМІ були повідомлення про те, що колишній віце-прем’єр, він же міністр інфраструктури Борис Колесніков заявив, що йому соромно за ці неякісні електропоїзди.

Пан Президент все дуже правильно сказав щодо непридатності корейських поїздів, закуплених стараннями Колесникова та його підопічних чиновників. Все й справді сказано правильно. Все, крім одного: а хто відповідатиме за викинуті мільйони доларів? Хто відповідатиме за те, що замість підтримки вітчизняного виробника (того ж таки нашого Крюківського заводу, який ВЖЕ РОБИВ ДОБРОТНІ, КОМФОРТНІ ШВИДКІСНІ ВАГОНИ!), замість створення нових робочих місць в Україні, – замість  усього цього ми працювали на корейську економіку, вкладали українські бюджетні кошти в розвиток іншої держави?!

Пан Колесніков, його команда на чолі з колишнім гендиректором Укрзалізниці Михайлом Костюком і нинішнім Володимиром Козаком спочатку розхвалювали корейську компанію "Хюндай", захоплювались її оперативністю: "Ах, ах! Які молодці!.. За 18 місяців упоралися з виконанням нашого замовлення! І ми встигли до «Євро-2012» ввести в дію експреси…" А з якою помпою, з килимами на вокзалах, з хлібом-сіллю екс-віце-прем’єр відкривав (ще в травні) «хюндайне» сполучення від столиці до Львова! Які бадьорі заяви робив для преси, радіо та телебачення!.. Тепер Колесніков каже, що йому соромно за це придбання.

А має бути соромно за власні непрофесійні дії!

І ще одне: Колесніков тепер уже й Президент) говорять про непристосованість корейської техніки до наших умов експлуатації. Колесников узагалі робить вигляд, нібито головною причиною провалу проекту "Хюндай" є наша зима!..

Не лукавте, панове! Зима тут ні до чого! Адже всі добре знають, що ці корейські поїзди ламалися ще влітку мало не щодня! Наприклад, ще на початку червня «Укрзалізниця» дала офіційне роз’яснення ситуації, що склалася внаслідок того, що швидкісний потяг-експрес «Хюндай» за маршрутом Харків – Київ «у зв’язку з технічною несправністю» було замінено швидкісним експресом іншого класу (як писала Прес-служба Укрзалізниці, «сформований з електровоза ЧС-7 і нових вагонів виробництва Крюківського вагонобудівного заводу поїзд № 161 відправився з Харкова згідно з графіком, в 6-50. Пасажирам принесли вибачення за доставлені незручності під час перевезення»).

У ніч із 12 на 13 липня швидкісний поїзд Hyundai Донецьк - Київ (№154) двічі ламався неподалік від Полтави та так і  не зміг довезти пасажирів у пункт призначення. Три години люди сиділи без світла в духоті (кондиціонери не працювали). Нарешті «експрес» відтягли до Полтави, а пасажирів пересадили в звичайну електричку, яка й довезла їх до Києва о 4 годині ранку, коли міський транспорт не працює. Замість обіцяних 7 годин довелося добиратися півдоби! Дванадцять годин в сидячому положенні, дванадцять годин на нервах!..

І влітку, і восени в Україні була ідеальна погода, але ми дізнавалися про суцільні конфузи з корейськими «експресами», які запізнювалися на дві, три і навіть шість годин! Ну, а як почалася зима (до речі, точно за календарем – у грудні), скандали з поламаними «хюндаями» стали вже звичним явищем. Скажімо, 14 грудня зламалися одразу чотири експреси «Хюндай»!

Уявіть собі таку картину: у Львові замість поламаного «хюндая» подали звичайний поїзд, у якому місць усім пасажирам не вистачало, але ж багатьом конче потрібно було прибути на станцію призначення якнайшвидше! То в чотиримісні купе саджали по шість чоловік!..

Тут ідеться не про якісь дрібнички – про мільярди викинутих на вітер гривень! Мало того, що 307 мільйонів доларів обійшлася закупка поїздів, так іще десятки мільйонів пішло на сервісне обслуговування і сотні мільйонів (доларів!) – на будівництво станцій технічного обслуговування. І все робилося похапцем, аби встигнути до «Євро-2012». Встигли! Але… Гості з-за кордону теж устигли понервувати, сидячи в поламаному «українському експресі»!..

Соромно панові екс-міністру? А керівникам Укрзалізниці? А всім іншим чиновникам, які причетні до цього розтринькування державних коштів? Ну, що ж, добре, що хоч соромно… Але ж відповідати хтось мусить?!

Виступаючи на «Радіо Свобода», старший радник Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) Антон Усов сказав: «Запуск Укрзалізницею швидкісних поїздів Hyundai – це інвестиційний провал 2012 року. Це має стати уроком для української влади, яка повинна зрозуміти, що не можна підганяти проекти під конкретні дати або події».

Тож тепер уже пасажирам Укрзалізниці, громадянам України соромно за наших можновладців, за різних «прохюндаїв», які так невміло керують вітчизняним бюджетом!

 

Kravchenko Oleg

загрузка...
Blogs
Dziobak Volodymyr Dziobak Volodymyr РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Alle Blogs
DER BLOCK DES VERFASSERS
Alle Spalten author
Anträge der USU
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Details Vorschläge unterbreiten
Umfrage
{}