Колонка автора:

МІФ ПРО ДРУЖБУ РОСІЯ ЗНИЩИЛА!

Ігри в братську дружбу та миролюбство Росія закінчила. Овечу шкуру хижий вовк скинув, і тепер уже ні в кого з тих, хто ще вчора вірив Путіну, нібито Росія не має наміру втручатися у внутрішню ситуацію в Україні, – відтепер мають второпати, що Росія розгортає повномасштабну війну проти нашої держави.

    

Тепер, коли військові всіх родів військ Російської Федерації штурмують військові об’єкти Збройних Сил України, всі мають змогу переконатися, чого варті словеса Путіна, який вчора забув про те, що стверджував позавчора, а сьогодні забув зроблені особисто ним вчорашні заяви. Вони, його заяви, взагалі не витримують жодної критики з огляду на елементарну логіку та послідовність.

У даному агентству «Ассошиейтед Пресс» інтерв’ю у вересні минулого року він  сказав: «Мы понимаем и помним, что мы родились, как я сказал, из общеукраинской днепровской купели, там зарождалась Русь, и мы все оттуда родом… Надо исходить из реалий, надо исходить из того, что значительная часть украинского народа дорожит самостийностью, то есть независимостью. Нужно не только это принимать, нужно это уважать».

Здавалося б, якого ще взаєморозуміння можна побажати, коли сам президент Росії не лише приймає, але й поважає волю українського народу до незалежності?

Поздоровляючи ветеранів Великої Вітчизняної війни з 70-літтям визволення Києва від гітлерівських загарбників, Путін, підкреслив, що у визволенні разом з українцями брали участь представники всіх республік СРСР. Так, це справді незаперечний факт. і ми схиляємо голови перед усіма загиблими, незалежно від того, якої вони були національності, але лідер Росії мусить також визнати, що у визволенні Росії, Білорусії, Молдавії, Грузії, Азербайджану, республік Прибалтики брали участь мільйони українців! Це теж – незаперечний факт! Мільйони громадян України загинули в тій війні… мільйони!!!

Приємно слухати від президента великої держави такі слова? Але чому ветерани не аплодували Путіну?! Бо вони не забули страшенної образи, якої цей самий Путін завдав сивочолим захисникам Вітчизни, коли 16 грудня 2010 року, будучи головою уряду Російської Федерації, в прямому ефірі ПРИВСЕЛЮДНО сказав, що Росія і без України могла б перемогти в тій війні ?! Чи можна після цього вірити в його щирість ?.. Ось цитата з виступу Володимира Путіна: "По поводу наших отношений с Украиной… Я позволю с вами не согласиться, когда вы сейчас сказали, что если бы мы были разделены, мы не победили бы в войне. Мы все равно бы победили, потому что мы страна победителей". Долучаючи журналістів і широку публіку до власних знань історії, він стверджував, що, статистика часів Другої світової нібито свідчить, що найбільші втрати понесла саме Росія — понад 70%: Продовжую цитувати: "Это значит, что война выиграна, не хочу никого обижать, за счет индустриальных ресурсов РФ. Это исторический факт, это все в документах".

Цими своїми словами він образив пам’ять українців, які билися з гітлерівськими загарбниками на фронтах Великої Вітчизняної війни, образив мільйони тих, хто загинув на окупованих територіях, тих, хто разом з заводами були евакуйовані на Урал, у Сибір, у Середню Азію і там самовіддано працювали, випускаючи танки, літаки, гармати, снаряди, бомби, патрони – все необхідне для перемоги над нацизмом. Що ж до статистики часів Другої світової війни, то не слід забувати, що німецько-фашистським загарбникам вдалося окупувати лише 17% території Російської Федеративної Соціалістичної Республіки з населенням у 27 мільйонів чол. А ось Україну – всю, з усім її населенням! Тож цілком слушно професор Сорбони В. Косик у своїй книзі «Україна і Німеччина у Другій світовій війні» зробив висновок: «Імперська Росія просто прикрилась Україною, коли Гітлер мав намір знищити СРСР. Звідси — такі великі людські та матеріальні втрати України, які не можна порівняти з російськими чи німецькими».

Самовпевнений цинізм Путіна став настільки несподіваним навіть для його прихильників, що багатьом з них просто не вірилося, що лідер такої великої держави міг ось таке бовкнути! А на багатьох сайтах в Інтернеті громадяни Росії в своїх коментарях рішуче засуджували сказане і висловлювали жаль, що до цього поважали свого президента! Були й такі, хто писав: «Та не міг він такого сказати!». Свідомим і порядним громадянам Російської Федерації стало соромно за нього!.. То що ж тоді казати про громадян України, яких так безпардонно ображає лідер сусідньої («братської»!) держави!..

Лицемірні, брехливі заяви російських яструбів – від Жириновського до Путіна – ось і вся "братня любов"!.. Не вірю я в їхню щирість, коли вони говорять про любов до України! Не бачу я тепер різниці між віроломним загарбанням України гітлерівцями і віроломним загарбанням путінцями.

Мені соромно за російських громадян, за їхню мовчазну згоду з агресивними діями керівництва Російської Федерації! Звичайно, більшість з них абсолютно позбавлені правдивої інформації, бо російські ЗМІ ведуть масоване зомбування населення. Доходить до смішного (хоч насправді це сумно!) – мені телефонують не лише родичі з Росії, але й зі східних областей України, запитують, чи ще не напали на мене бандерівці. Коли починаю їм говорити, що треба менше вірити російським телеканалам, вони страшенно обурюються, заявляють, що вони на власні очі бачили, що бандерівці ведуть погроми, що весь Київ заклеєний портретами Бандери... Я, киянин, не бачив, а, виявляється, Волгоградці та луганчани бачили... Росія вже виграла інформаційну війну проти України. ПОВТОРЮЮ: РОСІЯ ВЖЕ ВИГРАЛА ІНФОРМАЦІЙНУ ВІЙНУ ПРОТИ УКРАЇНИ! Тепер вирішила розгорнути війну справді криваву. В Україні волею одного зека, Єнакієвського пахана створена "п’ята колона", яка підриває суверенітет України зсередини. В Росії волею двох карликів підняли зброю охочі до улюбленого заняття імперських хижаків – до "собирания земель". 

 

Розмінною монетою в цій ситуації російські політики зробили Януковича, який зрадив народ України, зрадив державу, боягузливо втік до "старшого брата", але все ще вважає себе президентом України. Жалюгідна, злиденна істота, злодій, який зібрав навколо себе весь криміналітет, перетворивши Україну на "зону", в якій він не раз відбував покарання за кримінальні злочини. 

Рішення російської влади про введення військ в Україну – це акт ганьби, це історична страта міфу про "братню дружбу між Росією і Україною". Чечня - Придністров"я - Абхазія - Північна Осетія - скрізь, де ступав російський чобіт, миру та процвітання ми не бачимо. 

Черговий крок російського чобота зроблений на землю України. Але хижаки Кремля мають знати: Україна – не тільки не Росія, вона тим більше – не Абхазія і не Чечня! 

Як би вам, панове агресори, не подавитися Україною!.. Останні події на Майдані Незалежності в Києві і по всій Україні яскраво продемонстрували незламний дух українського народу. Тепер, коли ескалація російської агресії проти суверенної держави України набирає обороти, керівництво РФ уже не говорить про «захист російських громадян у Криму» - тепер вони говорять про те, що треба повернутися до угоди від 21 лютого, підписаної Януковичем, опозицією та міністрами трьох іноземних держав, тобто не приховують про намір реставрувати злочинний режим Януковича. Але… тут є такий конфуз: офіційна Росія відмовилася підписати ту угоду!.. А тепер раптом про неї згадали, мало того – ще й використовують її як умову нормалізації ситуації! Зауважте: наполягають на виконанні угоди з Януковичем, який втік з України, а натомість не обіцяють вивести свої війська з України! Типова імперська звичка диктувати умови всім, не виконуючи власних зобов’язань!

АГРЕСІЯ РОСІЙСЬКОЇ ФЕДЕРАЦІЇ ПРОТИ УКРАЇНИ ТРИВАЄ. ГРОМАДЯНИ УКРАЇНИ, ЄДНАЙТЕСЯ!

Олег КРАВЧЕНКО, 
ветеран праці, 
член Національної спілки журналістів України.

 

Кравченко Олег

загрузка...
Блоги
Дзебак Владимир Дзебак Владимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Все блоги
Колонка автора
Все колонки авторов
Петиции ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробности Подать заявку
Опрос
Придерживаетесь ли Вы правил карантина?