DER BLOCK DES VERFASSERS:

ВАРТІСТЬ ПОСТІЙНОДІЮЧОЇ БАЗИ НА МІСЯЦІ У 5 РАЗІВ ДЕШЕВША ВІД ОЛІМПІАДИ В СОЧІ

Понад десять років московити вкладають ресурси в олімпіаду в Сочі, в підготовку зустрічі ШОС на найвищому рівні в Уфі, у війни із сусідами, в допомогу своїм сателітам, а потім у списання їхньої багатомільярдної заборгованості та інші "цікаві", але зовсім непродуктивні, а то й згубні для країни "активи".

США цілеспрямовано ж інвестують кошти у високоефективні технології майбутнього, насамперед – космічні. Збільшення фінансування НАСА здійснюється незалежно від того, хто при владі – республіканці чи демократи.

 

Зараз одним із пріоритетів космічної агенції США є створення повноцінної бази на Місяці.

 

Звичайно, можна подумати, що це лише заради першості, престижу, але це далеко не так. За всім стоїть залізний розрахунок.

 

Візьмемо лише один факт: Гелій-3. Це хімічний елемент, інертний газ. Головне призначення у майбутньому  – ядерне паливо.

 

Використання цього елементу в порівнянні із нинішньою, дейтерієво-тритієвою реакцією має ряд переваг.

 

Зокрема, самі матеріали, необхідні для синтезу, – неактивні. Тому не треба особливих заходів безпеки, спеціальних умов зберігання.

 

При можливій аварії реактора викид радіації буде близький до нуля. І насамкінець, відпрацьованих матеріалів майже немає. Тому не треба будувати дороговартісні і небезпечні ядерні могильники.

 

На Землі запаси Гелію-3 оцінюються всього-на-всього у 35 тисяч тонн. А на Місяці – від 10 млн. тонн (за оптимістичними прогнозами) – до 500 000 тисяч тонн (за песимістичними).

 

При термоядерному синтезі, коли в реакцію вступають 1 тонна Гелію-3 з 0,67 тоннами дейтерію, звільняється енергія, еквівалентна спаленню 15 млн. тонн !!!! нафти.

 

Наявних запасів Гелію-3 вистачить на вироблення енергії для всього людства приблизно…  на пять тисячоліть!!!

 

Думаю, наукові центри США на стадії завершення механізму термоядерного синтезу. Недаремно найбагатший у світі клан Рокфеллерів розпродає нафтогазові активи.
//www.dni.ru/economy/2014/9/23/281484.html

 

Якщо взяти до уваги, що вартість підготовки до Олімпіади в Сочі, за словами Бориса Нємцова, коштувала 50 млрд. дол. США, то, за аналітичними підрахунками National Space Society і Space Frontier Foundation, які зроблені на замовлення НАСА, вартість створення населеної бази на Місяці може коштувати всього лише 10 млрд. дол. США.

Зважаючи на стерильність і низьку гравітацію на Місяці, дуже перспективним є побудова підприємств із виробництва надчистих речовин, які, наприклад, застосовуються у фармацевтиці та електроніці.

 

Цілком можливо, що уже в 2030 році переважна частина Західного світу буде мати чисту енергетику, буде освоювати Сонячну систему, у той час як еРеФея (якщо не позбудеться імперських амбіцій) залишиться на узбіччі економічного розвитку. Можливо, це й до кращого, адже це пришвидшить розпад останньої на Землі імперії.

 

 

Dziobak Volodymyr

загрузка...
Blogs
Dziobak Volodymyr Dziobak Volodymyr РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Alle Blogs
DER BLOCK DES VERFASSERS
Alle Spalten author
Anträge der USU
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Details Vorschläge unterbreiten
Umfrage
{}