загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

В Польщі виходити на пенсію будуть після 67 років

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Пенсійна реформа, яку пропонує польський уряд, полягає у підвищенні пенсійного віку чоловіків і жінок до 67 років. Кожні чотири місяці уряд буде підвищувати пенсійний вік на один місяць. Чоловіки досягнуть рівня 67 років у 2020 році, а жінки – у 2040 році.

 

Як каже Малґожата Русевич з Конфедерації польських роботодавців Левіатан, цю пропозицію уряду слід допрацювати, але є інший вихід. Організація вважає, що кращою пропозицією буде можливість виходу на пенсію жінок у віці 65 років. Але вони повинні працювати 40 років і оплачували пенсійні внески.

 

У польському Сеймі 8 березня відбулися дебати присвячені підвищенню пенсійного віку. Як каже віце-спікер Сейму з партії Рух Палікота Ванда Новіцька, у суспільстві є опір цій ідеї уряду. Якби політики запропонували паралельні проекти соціальної допомоги жінкам, – було б краще.

 

Рух Палікота каже: якщо маємо збільшувати пенсійний вік, то передусім слід запропонувати програми, які зменшать цей опір. Не може бути такого підходу: видовжуємо пенсійний вік, а потім побачимо, що буде. Так до цієї проблеми підходить уряд. Але треба докласти усіх зусиль, щоб підвищення пенсійного віку боліло якомога менше, – заявила Ванда Новіцька.

До списку новин