загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У київського пенсіонера банк вимагає 300 тисяч гривень

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Один з найбільших українських банків зобов'язав киянина Миколу Конюшенка виплатити борг у сумі 300 тисяч гривень. Пенсіонер програв суд першої інстанції. Крім того, у суді визнали, що борг виник з вини банківського працівника.

"Я спочатку вирішив, що мене з кимось переплутали. Зараз впевнений, що це все не випадково і я став жертвою банківської афери. 16 лютого 2009 у Грузії через банкомати мною було виконано 47 операцій по зняттю грошових коштів. На особистому рахунку залишився залишок - це 11 тисяч гривень. З тих пір карткою не користувався", - розповів Микола Конюшенко.

Чоловік мав у банку дебетову картку.

"Через півтора місяця мені надали роздруківку, що при виконанні цих операцій на моєму рахунку утворився овердрафтовський борг. У зв'язку з тим, що курс був не 3,47 гривні, а 4,44", - розповів Микола Антонович.

За словами чоловіка, 16 лютого 2009 року один грузинський ларі коштував 3, 47 гривні. Крім того, курс не змінювався протягом трьох місяців. І додає, що у нього є квитанції з яких видно, що на рахунку залишилися гроші. Поділивши зняту ним суму, можна визначити курс одного грузинського ларі на той момент.

"На суді банк надав результати внутрішнього розслідування, яке показало, що в технічному збої винен оператор - якийсь Козенко. Все це викладено у судовому рішенні", - розповів потерпілий.

За словами Конюшенко, спочатку банк пред'явив йому борг у сумі 114 тисяч гривень. Проте він нічого не платив. Згодом сума зросла до 300 тисяч гривень. А через рік банк надіслав повістку з Жовтневого районного суду Дніпропетровська.

"Вони сфальсифікували документи - роздруківку, склали договір між мною і не існуючою колекторською компанією "Верес", - заявляє Микола Антонович.

У банку пояснили, що чоловік зняв суму більше, ніж була у нього на рахунку. Тому утворився кредит. Чоловік розповів, що на судових засіданнях банк визнав, що курс був помилковим і в цьому винен банківський працівник. Пояснили, що це технічна помилка, адже курс повинен був бути змінений, але оператор нібито не простежив за цим і не змінював курс. Пенсіонеру поставили "несанкціонований овердрафт в результаті зміненого курсу".

Овердрафт - це короткостроковий кредит, який надається банком клієнту в разі, якщо сума операції перевищує залишок грошових коштів на його картковому рахунку або встановленого ліміту кредитування.

"Овердрафт виникає, якщо банкомат дав збій або якщо банк поміняв курс саме в той момент, коли клієнт здійснював операцію, тобто знімав гроші. Наприклад, клієнт фінустанови думаючи, що курс залишається колишнім, запросив у банкомату певну суму, а курс в цей момент змінився. Вийшло, що клієнт просить більше, ніж у нього є на рахунку. У такому випадку клієнт отримаєте гроші, які запросив, але у нього виникне заборгованість - овердрафт. Як мені пояснили, овердрафт може виникнути автоматично", - розповів чоловік.

Наразі все майно і рахунки Миколи Конюшенка заарештували. Під арештом перебуває і його квартира.

До списку новин