загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

На Черкащині майже 41 тисяча волонтерів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Ветеран праці, інвалід ІІ групи Тетяна Шелест вже протягом 20 років допомагає понад 200–ам літнім людям Південно–Західного району Черкас.

І це не єдиний приклад соціально активних пенсіонерів Черкащини, адже в області таких людей налічується понад 41 тис. осіб – практично стільки ж людей проживає у португальському місті Фару.

Здебільшого пенсіонери–волонтери опікуються хворими, допомагають по господарству, виконують ремонтні роботи, підтримують одне одного та навіть надають морально–психологічну допомогу.

На переконання Олени Соболевої, першого заступника голови Черкаської обласної організації ветеранів, саме у нашій області діє наймасовіший та найпотужніший волонтерський осередок.

З нами дійсно працюють дуже чесні, чуйні, терплячі та чемні люди. Наші добровольці багато зробили для покращення життєзабезпечення одиноких, нужденних, немічних літніх людей. Волонтери відвідують лежачих хворих, збирають лікарські трави, відзначають дні народження, свята, організовують похорони тощо. У волонтерському центрі створено фонд одягу і взуття, побутових речей, надається медична допомога", – розповіла Олена Олексіївна.

За словами жінки, на Черкащині створена широка мережа волонтерських осередківусього 2224, які й обєднують багатотисячну армію волонтерів, що працюють у 3 напрямках: "Пенсіонерпенсіонеру", "Пенсіонердітям, молоді" "Діти, молодьпенсіонеру".

Важливо, що волонтерські організації області тісно співпрацюють з організаціями Червоного Хреста, установами соціального захисту, освіти, культури, охорони здоров’я та місцевою владою.

У планах громадської ради по координації розвитку волонтерського руху на цей рік чимало планів. Серед них, проведення студентських науково–практичних конференцій, волонтерських спартакіад, навчальних семінарів, конкурсів, видання довідника "Волонтерський рух на Черкащині" та багато іншого – і все це задля популяризації волонтерського руху та поширення ідей взаємодопомоги й небайдужості.

Сергій ДАНИЛОВ

До списку новин