загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Сумському краєзнавчому музеї відкрилася виставка витинанок Заслуженого майстра України

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У Сумському обласному краєзнавчому музеї відкрилася виставка витинанкових творів Заслуженого майстра народної творчості України Валентини Коздровської. Це результат її творчої праці декількох років та приурочена до ювілею майстрині.

З 1966 р. вона першою в області стала відроджувати цей вид мистецтва, і вже через два роки стає членом Національної спілки майстрів народного мистецтва України.

Це п’ята персональна виставка витинанок Заслуженого майстра народної творчості України Валентини Коздровської. У своїх творах майстриня дотримується давніх традицій, притаманних українській витинанці. Основний символ її творів – «Дерево життя», «Пташина», адже саме пташки приносять людям щастя, любов, мир і злагоду. Усі її роботи симетричні, виконані в одному або кількох кольорах.

Валентина Коздровська не тільки добре володіє майстерністю «витинати», але й відтворює традиційні мотиви саме Слобідської частини нашої області, досконало вивчає їх, вносить нові елементи, надає їм сучасного звучання.

Довідка:

Витинанки – це сюжетно-орнаментальні композиції, вирізані з паперу, що являються однією з складових культури і побуту українського народу. Вони використовувалися при оздобленні української хати та змінювалися в залежності від пори року, свят та сімейних подій.

До списку новин