загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Після 45 років: трудове життя тільки починається

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В Олександрійському міськрайонному центрі зайнятості в рамках Дня центру зайнятості для осіб старше 45 років, проведено низку інформаційно-консультаційних, довідкових та інших заходів.

Так, наприклад, відбувся семінар «Особливості зайнятості осіб старше 45 років», спрямований на подолання стереотипів щодо можливості кар’єрного зростання громадян старше 45 років, мотивування до навчання впродовж життя та подальшого розвитку професійної кар’єри.

На семінарі з техніки пошуку роботи «Використовуй власний досвід» обговорювалися питання про переваги осіб зрілого віку; вдалої самопрезентації на співбесідах з роботодавцями; формування «кроків» успішного працевлаштування тощо.

Учасників заходу ознайомлено із законами України «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи» та «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», а також надано інформацію про можливості осіб старше 45 років для підвищення конкурентоспроможності їх на ринку праці, зокрема шляхом отримання ваучера для проходження перепідготовки, спеціалізації, підвищення кваліфікації за професіями та спеціальностями для пріоритетних видів економічної діяльності.

Також, проведено й семінар з основ комп’ютерної грамотності, мета якого полягала в подоланні страху перед комп'ютерною технікою. Безробітні  вчилися  працювати в операційній системі Windows, опановували текстовий редактор Word та програму для обробки електронних таблиць Excel. Також присутні мали можливість освоїти оргтехніку та засоби зв’язку, ознайомитись з мережею Інтернет  та електронною поштою, а також ознайомитись з можливостями, які відкривають їм комп’ютерні технології, та ін.

Упродовж Дня центру зайнятості діяли й консультпункти, де бажаючим надавались індивідуальні консультації з різних питань, пов’язаних з працевлаштуванням.

До списку новин