загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

НАТО: Росія може вторгнутися в Україну

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

НАТО застерегло, що накопичення російських військ на кордоні з Україною може послужити приводом для вторгнення у східноєвропейську державу. Альянс заявляє, що Москва нещодавно стягнула ще більше військ до східного кордону України.

Прес-секретар НАТО Оана Лунгеску заявила у середу, що російська активність уздовж кордону з Україною створює "небезпечне становище", яке може "підірвати зусилля, спрямовані на пошук дипломатичного рішення кризи".

"Ми не збираємося здогадуватися, що в Росії на умі, але ми бачимо, що Росія робить на місцях - і це викликає велике занепокоєння", - звучать слова Лунгеску у заяві НАТО з Брюсселя .

Військовий альянс також зазначив, що Москва "могла б використати відмовку з гуманітарною або миротворчою місією як привід для того, щоб надіслати війська у східну Україну".

Військовий офіцер НАТО  розповів агентству AFP на умовах анонімності, що Росія значно збільшила кількість військ поблизу українського кордону. "Військова присутність у кількості налічує орієнтовно 20,000 чоловік, включаючи танки, піхоту, артилерію, системи протиповітряної оборони, а також війська матеріально-технічного забезпечення, спецназ і різноманітні літаки", - сказав офіцер у середу.

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск підтвердив стурбованість НАТО  у середу.

"Ми маємо підстави вважати, що загроза прямого втручання є, безумовно, більшою, ніж кілька днів тому, - сказав Дональд Туск. - Якщо справа дійде до вторгнення російських військ в Україну, це неодмінно буде ситуація якісно нового виміру", - додав він.

Минулого тижня Росія оголосила про масштабні  навчання ППО уздовж кордону з Україною. У навчаннях, які стартували у понеділок, беруть участь близько 100 повітряних суден і триватимуть вони до п'ятниці, як заявив речник російських ВПС агентству "Інтерфакс".

Ескалація напруги

Андрій Лисенко, прес-секретар української армії, сказав у середу, що 18 українських військовослужбовців загинули і 54 отримали поранення у нових боях з проросійськими повстанцями. Лисенко зазначив, що урядові сили за добу вступили в збройне протистояння з сепаратистами 25 разів  у різних частинах Східної України, продовжуючи відвойовувати втрачені території.

Українські військовослужбовці проводять військові дії проти сепаратистів, починаючи з квітня, на території російськомовного сходу. Західні країни звинувачують Росію у пособництві  сепаратистам та сприянні погіршенню гуманітарної ситуації у регіоні. Москва заперечує ці звинувачення і заявляє, що  цивільне населення потерпає через військову операцію Києва.

Верховний комісар ООН з прав людини говорить, що конфлікт забрав життя у понад 1100 людей, включно з солдатами урядових сил, сепаратистами та представниками цивільного населення. Напруженість у стосунках загострилася після знищення борту MH17 малайзійських авіаліній над контрольованою повстанцями територією 17 липня, оскільки західні країни заявляють, що повстанці вистрілили у цивільний авіалайнер, використовуючи ракету, надану Росією.

Переклад з англійської.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин