загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 24 вересня 2014р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

Текст проголосованого закону Порошенка про Донбас знову змінили

Текст закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей знову змінений на сайті Верховної Ради.

Так, на сайті знову зявився текст, який був розданий депутатам напередодні голосування.

Відмінність полягає у першій статті закону.

Так в законі знову визначається, що "на три роки з дня набрання цим Законом чинності, запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, до яких належать райони, міста, селища, села, що визначаються рішенням Верховної Ради України (далі – окремі райони Донецької та Луганської областей)".

Раніше, вже після голосування на сайті ВР було змінено суб’єкт, який в праві змінити території, на яких запроваджується режим.

За редакцією, яка з'явилася на сайті ВР після голосування, а тепер змінилася знову, це мав робити керівник Антитерористичного центру.

"Українська правда" намагається отримати коментар у голови, членів комітету та канцеліярії комітету.

Лише за останню добу із зони АТО виїхали понад 640 людей

За добу із зони АТО виїхали 643 особи, у тому числі 138 дітей.

Про це повідомляє Міжвідомчий координаційний штаб з питань соцезабезпечення переселенців.

Згідно з оперативною інформацією загальна кількість громадян України, які переселені з Автономної Республіки Крим та міста Севастополь до інших регіонів, складає 17 тис. 928 осіб, у тому числі 5 тис. 68 дітей, 1 тис. 269 інвалідів та осіб похилого віку. За добу переселено – 12 осіб, у тому числі 3 дитини та 3 інваліди та особи похилого віку.

З району проведення АТО до інших регіонів переселено 243 тис. 530 осіб, у тому числі 80 тис. 459 дітей, 37 тис. 122 інваліди та осіб похилого віку (у тому числі тимчасово переміщених в межах Донецької області - 53 тис. 994 особи). 

Всього тимчасово розміщено 261 тис. 458 осіб, у тому числі 85 тис. 527 дітей, 38 тис. 391 інвалід та особи похилого віку. За добу – 655 осіб, у тому числі 141 дитина, 174 інваліди та особи похилого віку.

З урахуванням тимчасово переміщених в межах Луганської області (за повідомленням Луганської ОДА - 26 тис. 237 осіб), загальна кількість внутрішньо переміщених осіб становить 287 тис. 695 осіб.

РФ звільняє убитих в Україні солдатів заднім числом без соцдопомог – активіст

 

У Міноборони Росії звільняють заднім числом загиблих в Україні солдат, позбавляючи їхні сім'ї допомог і соцгарантій. Про це повідомила російська активістка Олена Васильєва, що займається збором інформації про загиблих в неоголошеній війні.

Вона посилається на документи, отримані від військових, в яких загиблих в України 17 вересня військовослужбовців "звільняють" заднім числом - 4 вересня.

Активістка також опублікувала вже відомі імена загиблих:

Список див за посиланням: //www.pravda.com.ua/news/2014/09/24/7038767/

Володимир Путін – найбільший моральний авторитет для росіян

Президент Росії Володимир Путін виявився найбльшим моральним авторитетом росіян, обігнавши у цьому Патріарха Кирила, письменників, науковців і спортсменів.

Таким є рейтинг опитування, проведенного Фондом "Общественное мнение" (Росія).

Словаччина ратифікувала Угоду про асоціацію Україна-ЄС

Сьогодні парламент Словаччини ратифікував Угоду про асоціацію між україною та ЄС. Про це повідомляє міністерство закордонних справ Україи на своїй сторінці у Twitter.

Проти цього рішення, згідно з повідомленням, не проголосував жоден депутат.

Нагадаємо, що 16 вересня Верховна рада України та Європарламентсинхронно ратифікували Угоду ро асоціацію.

Варто відзначити, що документ приймався без змін, яких вимагала Росія. Це стало можливим завдяки перенесенню набрання чинності економічної частини Угоди на кінець 2015 року.

Порошенко доручив відправити військових комісарів у АТО

Президент Петро Порошенко наказав замінити військових комісарів на бійців АТО, які були поранені під час військових дій. Відповідне розпорядження Порошенко підписав у середу.

Документом президент доручив міністру оборони Валерію Гелетею забезпечити направлення в район проведення АТО в Донецькій та Луганській областях для проходження військової служби військових комісарів районів, міст, областей, міста Києва.

На їхнє місце він доручив призначити учасників антитерористичної операції, які зазнали поранення, іншого ушкодження здоров'я та визнані військово-лікарськими комісіями придатними за станом здоров'я для проходження військової служби.

Українців попередили про можливе подорожчання газу в 4 рази

"Нафтогаз України" не виключає встановлення вже в 2014 році єдиної ціни на природний газ для всіх споживачів України, що призведе до подорожчання палива для потреб населення в 4 рази. Про це на енергетичному форумі в Києві заявив заступник голови "Нафтогазу" Олександр Тодійчук, пише "УНІАН".

За його словами, дана ініціатива абсолютно підтримується Міністерством енергетики та вугільної промисловості.

Також заступник голови "Нафтогазу" зазначив, що, згідно з соціологічними дослідженнями, населення в умовах війни готове платити в 4 рази більшу ціну за газ, але за умови, що ці кошти повністю підуть на розвиток галузі.

ЄС залишить санкції проти Росії без змін – джерело

Найімовірніше, що на цьому етапі запроваджений рівень обмежувальних заходів проти Росії змінений не буде. Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на високопоставленого європейського дипломата.

За словами європейського дипломата, на сьогодні в ЄС немає консенсусу щодо зміни існуючих обмежень.

Нагадаємо, до кінця цього місяця Європейський союз має намір переглянути санкції, введені проти Російської Федерації.

Очікується, що формальне рішення з цього приводу буде прийняте 30 вересня на засіданні COREPER (зустріч представників країн-членів при ЄС).

У полоні бойовиків перебувають семеро журналістів

У полоні бойовиків на Донбасі перебувають семеро українських журналістів. Про це йдеться у спільній заяві Незалежної медіапрофспілки та Спілки журналістів.

Медійні організації звертають увагу, що журналісти потрапили в заручники до терористів, виконуючи свій професійний обов’язок, і вимагають від держави звільнити полонених колег.

НСЖУ і НМПУ також заявляють, що ситуація з порушеннями прав журналістів на захоплених бойовиками територіях є критичною.

НСЖУ та НМПУ закликають Центр звільнення полонених, Адміністрацію президента, МВС та СБУ докласти максимум зусиль для з’ясування долі колег та звільнення їх з полону.

Тіла російських військових скидають у шахти - Тимчук

Тіла вбитих на Донбасі російських військовослужбовців скидають у шахти, стверджує організатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

Як відомо, керівництво Росії вперто заперечує участь своїх кадрових військових і російської військової техніки в конфлікті на Донбасі, попри докази зворотного.

Зафіксовані випадки участі російських військових у боях на Донбасі керівники РФ, а слідом за ними й бойовики т.зв. "ДНР" і "ЛНР", пояснюють тим, що військові "заблукали" чи воюють у чужій країні, перебуваючи у відпустці.

Бойовики нарощують активність: за добу понад 50 обстрілів сил АТО

За минулу добу бойовики понад 50 разів обстрілювали позиції українських військових. Про це повідомляє організатор "Інформаційного спротиву" Дмитро Тимчук вранці 24 вересня у Facebook.

Зокрема, зафіксовано 10 обстрілів із танків, ствольної артилерії й РСЗО "Град" аеропорту Донецьк. 7 разів завдалися вогневі удари по позиціях українських військ у районі Дебальцеве. 4 рази з мінометів і стрілецької зброї було обстріляно опорні пункти сил АТО поблизу н.п. Трьохізбьонка. Також терористи здійснили артилерійські й мінометні обстріли позицій українських військ у районах Авдіїевки, Красногорівки, Гранітного, Попасної, Малорловки, Орлоіванівки, Нікішино, Кирилівки.

До списку новин