загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 10 жовтня 2014р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

НАТО: У найближчі дні ситуація на сході України може погіршитися

Ситуація на сході України є дуже нестійкою і може суттєво погіршитися протягом найближчих днів.

Про це заявив заступник генсека НАТО Александр Вершбоу в інтерв'ю Deutsche Welle.

"Це дуже нестійка ситуація. Перемир'я не дотримується в певних районах, і там можливе серйозне погіршення ситуації протягом найближчих днів", - відзначив він.

За його словами, Росія повинна роз'яснити сепаратистам, що не підтримує вибори, заплановані на 9 листопада.

"Вони не матимуть жодної легітимності та не узгоджені з Мінським протоколом", - зауважив Вершбоу.

Він наголосив, що виконання мінської угоди повинно здійснюватися в цілому, а не вибірково.

"Передбачалося, що перемир'я почне діяти з 19 вересня. Але, звичайно, сепаратисти з безперервною російською військовою допомогою, яка тече через неконтрольовані міжнародні кордони, ескалують ситуацію нападами на аеропорт Донецька",  - відзначив заступник генсека НАТО.

На його думку, Росія намагається "заморозити" конфлікт на Донбасі, і існують серйозні ризики того, що їй це вдасться.

"Я вважаю, що є серйозна небезпека цього (замороження конфлікту. - Ред.), і я думаю, що це те, що Росія намагається зробити в Східній Україні", - сказав він.

За минулу добу в Донецьку загинуло 3 мирних жителя

В результаті артобстрілів Донецька за минулу добу загинуло 3 мирних жителя.  Про це повідомляє сайт донецької міськради.  Починаючи з 18 години 30 хвилин 9 жовтня і до 3.30 10 жовтня велися артобстріли Куйбишевського району.  В результаті бойових дій в Донецьку 9 жовтня загинуло 3 мирних жителя і 5 осіб отримали поранення різного ступеня тяжкості.  В результаті попадання снарядів пошкоджені житлові будинки.  Системи життєзабезпечення міста працюють. 

Парубій: відведення озброєння з зони АТО спровокує могутню атаку бойовиків

Колишній секретар Ради національної безпеки й оборони Андрій Парубій вважає, що відведення українського важкого озброєння на 15-кілометрову межу від лінії бойових дій може зумовити нові атаки терористів.

Про це він сказав у інтерв'ю журналу "Фокус", повідомляють"Українські новини".

"Два тижні назад я знав, куди будуть бити бойовики. Це порт Маріуполя, тому що в Новоазовську немає самодостатнього порту, аеропорт Донецьк і Дебальцеве – ключова залізнична й авторозв’язка. Зараз терористи роблять усе для захоплення цих позицій. Тому до домовленості про відведення артилерії я ставлюся дуже критично – це спровокує наймогутнішу атаку бойовиків", – вважає Парубій.

"Зараз самий час для перегрупування й нарощування сил. Усі, хто думає, що нова політика Путіна в Донбасі – це мир, помиляються", – вважає він.

Парубій також висловив побоювання, що якщо бойовики знову захоплять раніше звільнені населені пункти, то їх терор проти мирного населення стане ще більш жорстоким.

Бойовики намагалися оточити блокпост і знову атакували аеропорт

Бойовики за минулу добу знову атакували Донецький аеропорт та намагалися оточити блокпост Національної Гвардії у Вуглегорську.

Про це повідомив речник РНБО Андрій Лисенко

"Найбільшу кількість обстрілів та атак зафіксовано на позиціях поблизу Дебальцевого та Щастя. Захисники Донецького аеропорту відбили штурм терористів і надалі утримують цей стратегічний об’єкт", - повідомив Лисенко.

"Бійці Нацгвардії відбили спробу російських найманців оточити блокпост поблизу Вуглегірська Єнакіївської міськради", - додав він.

Бойових зіткнень на кордоні поза межами зони АТО не зафіксовано.

За добу бойовики 35 разів обстрілювали сили АТО – прес-центр

За минулу добу бойовики на Донбасі 35 разів обстріляли українських військових, порушуючи і домовленості про перемир’я, і "режим тиші".

Про це повідомляє прес-центр АТО вранці 10 жовтня.

"Ситуація в районі проведення антитерористичної операції залишається складною. За минулу добу непідконтрольні збройні формування 35 разів обстріляли позиції сил АТО", - сказано в повідомленні.

"Найбільша кількість обстрілів зосереджена на мережі блокпостів, опорних та спостережних пунктів, що розташовані поблизу Дебальцевого та Щастя. Бойовики переважно використовують міномети та стрілецьку зброю", - уточнює прес-центр АТО.

Напередодні зранку була спроба штурму Донецького аеропорту. "Атаку відбито, стратегічний об’єкт під нашим контролем", - запевняють у штабі АТО.

Прес-центр також інформує, що ситуація у районі Маріуполя стабільна.

Сили Національної гвардії, Служба безпеки України, інші силові підрозділи проводять "оперативні заходи, спрямовані на знищення диверсійно-розвідувальних груп".

До списку новин