загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 13 жовтня 2014р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

РНБО: Військові частини РФ відходять від кордону

У РНБО підтверджують, що Росія відводить частину своїх військ від українського кордону.

Про це під час брифінгу повідомив речник інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.

"У нас є інформація, що ті військові частини, що прибували до кордону України і знаходилася на терориторії РФ, які розташовувалися в польових таборах, наразі помічено їхній рух та згортання для того, щоб повернутися на місця постійної дислокації", - заявив Лисенко.

При цьому він зазначив, що Росія і надалі доправляє в Україну найманців, що їх готують у польових таборах в Росії.

Однак він наголосив, що такі постачання вже не є такими масштабними, як раніше.

Водночас у місії ОБСЄ заявили, що не володіють інформацією про відведення російських військ від кордону.

"Ми поки що не бачили, і нас не інформували про те, що відводиться саме важке озброєння", - сказав голова спеціальної спостережної місії ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан.

Раніше в Міноборони РФ заявили, що з'єднання та військові частини Південного військового округу приступили до повернення в пункти постійної дислокації.

 

Бойовики за добу понад 50 разів порушили "режим тиші" - Тимчук

Бойовики на Донбасі понад 50 разів обстріляли сили АТО за останню добу, по аеропорту Донецька завдали 4 удари.

Такі дані групи "Інформаційний спротив" публікує Дмитро Тимчук у Facebook вранці 13 жовтня.

"За минулу добу російсько-терористичні війська понад 50 разів порушили режим тиші", - пише він.

"Як мінімум 10 обстрілів позицій сил АТО були здійснені з реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град". Для завдання вогневих ударів бойовики також використовували стрілецьку зброю, міномети, ствольну артилерію й танки", - уточнює Тимчук.

"Напередодні неконтрольовані терористичні збройні формування неодноразово обстріляли позиції сил АТО в районі н.п. Дебальцево, Нікішино, Чернухіно, Редкодуб; здійснили вогневі нальоти з використанням РСЗВ БМ-21 "Град" на наші позиції в Донецькому аеропорту, Песках та Мирній Долині; з озброєння танків - по опорному пункту в районі Талаковки", - йдеться у повідомленні.

Сили АТО відкривають вогонь у відповідь "лише по вогневим точкам бойовиків, які розташовані поза межами населених пунктів", знищують артилерійські та мінометні позиції бойовиків, наголошує прес-центр.

Тимчук: У Донецьк прибули "російські найманці", в Алчевськ - постачання з РФ

У Донецьк прибула група російських найманців, які пройшли підготовку в Криму, а в області з екс-міліціонерів створюють підрозділи для штурму аеропорту "Донецьк".

Такі дані групи "Інформаційний спротив" публікує Дмитро Тимчук у Facebook вранці 13 жовтня.

"У Донецьк прибула група російських найманців (до 100 осіб), які пройшли підготовку в окупованому Криму. Група розбита на підрозділи, добре озброєна й оснащена", - інформує Тимчук.

Крім того, за даними ІС, у населених пунктах Донецької області терористи створюють "спецпідрозділи" з колишніх співробітників міліції.

"Завдання підрозділів – перекидання в Донецьк для участі в штурмі аеропорту. Відзначається повсюдне небажання місцевих екс-міліціонерів вступати в дані "спецпідрозділи", - додає він.

При цьому в населених пунктах, підконтрольних терористам "ЛНР", місцеві "правоохоронці" виїжджають лише на виклики за фактом убивств, щодо всіх інших подій місцевим жителям пропонують звертатися в "військові комендатури", зазначає Тимчук.

У Донецьку за добу поранено 3 мирних жителя

В результаті артобстрілів Донецька постраждали 3 мирних жителя.

Про це повідомляє в понеділок сайт донецької міськради.

Відзначається, що ніч у місті пройшла без активних військових дій.

Увечері 12 жовтня зафіксовано нові випадки потрапляння снарядів в житлові будинки і споруди в Куйбишевському та Київському районах.

В результаті військових дій в Донецьку 12 жовтня постраждали 3 мирних жителя. Вони знаходяться в медичних установах.

Гелетей: Кремль наказав відводити війська з території України

Колишній міністр оборони України Валерій Гелетей заявляє, що російські кадрові військові частини залишають територію Донбасу. 

Про це він сказав у понеділок у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"На сьогодні ми є свідками того, як віддано відповідні вказівки Кремля з приводу виведення російських Збройних сил із території України, з приводу їх ротації в місця їхньої постійної дислокації на території РФ", - зазначив Гелетей.

За його словами, усе це є свідченням ефективних дій Збройних сил України, які зупинили російську агресію не лише під Іловайськом (Донецька обл.), але й під Луганськом.

"Російські Збройні сили, починаючи з 1 серпня, були на території України, перші бої почалися на території України з російськими Збройними силами, починаючи з 20 серпня, під час наступу на Луганський аеропорт", - розповів Гелетей

Як відомо, у неділю ввечері президент Петро Порошенко прийняв відставку міністра оборони Гелетея.

У неділю ж, 12 жовтня, у Міноборони Російської Федерації повідомили, що з'єднання та військові частини Південного військового округу РФ приступили до повернення в пункти постійної дислокації з Ростовської області, де були "навчання".

ЗС РФ готуватимуть навчально-матеріальну технічну базу до зимового періоду навчання, який розпочнеться в Збройних силах РФ 1 грудня

У зоні АТО за минулу добу загинув 1 військовий

Унаслідок обстрілів з боку терористів за добу в АТО загинув один військовий.

Про це під час брифінгу повідомив речник Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.

За його словами, активність терористів локалізовано у 5 точках. Серед них донецький аеропорт, Ясинуватський район та околиці Дебальцового.

Вчора бойовики тричі невдало атакували аеропорт.

За словами Лисенка, терористи продовжують обстрілювати житлові квартали українських міст. 

Унаслідок обстрілу Дебальцевого загинув 1 місцевий, ще 1 людина отримала поранення.

З полону звільнили ще 18 військових – Порошенко

З полону бойовиків на Донбасі звільнили ще 18 українських військових.

Про це повідомляється у Facebook президента Петра Порошенка.

"Щойно повідомили про звільнення з полону 18 наших військових. 6 офіцерів утримувались в Донецьку, 11 військових Національної Гвардії та один доброволець з батальйону "Айдар" звільнені зі Сніжного", - сказано в повідомленні.

До списку новин