загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 03 грудня 2014р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

На Донбасі знищено 8 тисяч бойовиків - прес-центр АТО

За підрахунками прес-центру АТО, втрати бойовиків, які тероризують населення Донбасу, від початку проведення антитерористичної операції становлять близько 8 тисяч осіб.

Про це у середу повідомляється на їхній сторінці у Facebook.

На Донбасі загинуло 2 військових

Упродовж минулої доби в зоні АТО загинуло 2 військових.

Про це під час брифінгу повідомив речник Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.

За його словами, ще 5 військових отримали поранення.

Найбільш складною протягом кількох днів залишається ситуація на Донецькому напрямі, де терористи вдалися до чергової спроби штурму аеропорту.

Однак аеропорт залишається під контролем сил АТО.

"Українські військові успішно відбили усі напади бойовиків, ворог зазнав значних втрат і був змушений відвести свої угруповання для відновлення боєздатності", - сказав Лисенко.

Протягом доби терористи з реактивних установок "Град" та мінометів сім разів обстріляли позиції сил АТО біля с.Тоненьке,  чотири рази - опорні пункти біля сіл Піски та Опитне.

З артилерії бойовики неодноразово  обстрілювали українські позиції біля м.Авдіївка та с.Славне. З артилерії та танків терористи обстріляли опорний пункт біля с.Березове.

Через Луганськ проїхала колона БТР і танків - Тимчук

Через Луганськ проїхала колона бронетехніки, у тому числі 6 танків. Про це в середу пише в Facebook керівник центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук. У вівторок через Луганськ проїхала колона бронетехніки (до 20 одиниць). У колоні зафіксовано 6 танків, у тому числі російські Т-72Б3, повідомляє він. Зафіксовано перекидання через Макіївку транспортних автомобілів (в основному тентованих КамАЗів, не менше 25 машин) з артилерійськими боєприпасами в район на північ від Донецька. За даними групи "Інформаційний Спротив", нинішні "гуманітарні конвої" з РФ покликані поповнити значну витрату боєприпасів в ході нащодавніх обстрілів.

Донецький аеропорт: домовилися про евакуацію жертв, там загинув офіцер РФ

Підрозділи бойовиків, які брали участь у штурмі Донецького аеропорту, відведено вглиб бойових порядків для відновлення боєздатності.

Про це повідомляє депутат Верховної Ради й організатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук вранці 3 грудня у Facebook.

"У ході переговорів українських військових з терористами й росіянами було досягнуто домовленість про взаємну евакуацію вбитих і поранених. Однак північніше цієї ділянки обстріли із застосуванням артилерії тривають", - повідомляє він.

За даними групи ІС, "серед терористів, які загинули в боях за Донецький аеропорт 1 грудня, ідентифіковано труп в.о. начальника штабу однієї із бригад спеціального призначення ЗС РФ".

"Даний російський офіцер загинув від осколкового поранення. У Донецьку він очолював оперативну групу управління, яка діяла безпосередньо в бойових порядках російсько-терористичних військ. Тіло загиблого вчора (2 грудня) було евакуйовано в ході оголошеного припинення вогню й підготовлено до відправлення в Росію", - пише Тимчук.

2 грудня, після двох раундів переговорів (у понеділок і вівторок) групи українських генералів із представниками бойовиків, було заявлено:домовилися про перемир'я в донецькому аеропорту.

Бої за аеропорт Донецька тривають уже довгі місяці, втрати по обидва боки великі.

39 обстрілів бойовиків, у Донецькому аеропорту вночі - затишшя

За останню добу бойовики 39 разів відкривали вогонь, у районі Донецького аеропорту ніч минула без обстрілів, є інформація про поранення 5 цивільних осіб на Донбасі.

Про це повідомляє прес-центр АТО станом на 6 ранку 3 грудня.

Спроби атакувати позиції українських військ були зафіксовані поблизу населених пунктів: Майорськ, Верхньо Вільхова, Станично-Луганське, Щастя, Макарове, Авдіївка, Тоненьке, Піски, Опитне, аеропорт Донецьк, Тарамчук, Березове, Славне, Чернухіно, Шуми, Нікішене, Рідкодуб, Дебальцево, Богданівка.

На Маріупольському напрямку обстрілів не зафіксовано.

За інформацією Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін, у районі Донецького аеропорту ніч минулась без обстрілів.

Протягом доби надійшла інформація про поранення 5 цивільних осіб.

"Артилерія сил АТО завдала 19 вогневих ударів для придушення вогневих позицій бойовиків. Українські війська відкривають вогонь у відповідь, лише у разі відсутності в районі ураження мирного населення", - наголошує прес-центр АТО.

Україна буде купувати електрику в Росії – міністр

Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин вважає необхідним кроком почати імпорт електроенергії з Росії.

Про це він заявив на прес-конференції в Києві в середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я знаю, що ведуться переговори з імпорту електроенергії. Я можу з упевненістю сказати, що, як мінімум, в такій складній ситуації для збалансування енергосистеми – це необхідний крок, яким би він не був політично складним, але це необхідний крок", – сказав він.

Як відомо, в останні дні в різних регіонах України відбуваються відключення енергопостачання споживачів і підприємств через неполадки на Запорізькій АЕС. Очікується, що несправність буде усунена до п'ятниці.

У середу також почалися відключення електрики в Криму.

Кучма каже, що Україну поки не бачать ні в ЄС, ні в НАТО

Другий президент України Леонід Кучма вважає, що Україні слід реально оцінювати свої можливості: спочатку наблизитися до стандартів Європейського Союзу та НАТО, а потім вже говорити про членство в цих структурах.

Про це він сказав журналістам у середу в Києві, коментуючи взятий Україною курс на членство в НАТО, передаэ "Інтерфакс-Україна".

"Ми можемо курс брати куди завгодно. Ми дійсно взяли курс в ЄС і НАТО, але ми повинні знати свої можливості, що нас поки не бачать ні в Європейському Союзі, ні в НАТО", - сказав екс-президент.

При цьому Кучма висловив здивування: "Як країну, яка воює, кудись брати - в НАТО чи в ЄС? Нам хоча б треба наблизитися до стандартів, на яких наполягають ЄС і НАТО".

Як відомо, президент Петро Порошенко говорив, що Україна буде готуватися до ЄС і НАТО не менше шести років.

До списку новин