загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 23 лютого 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

За час конфлікту на сході загинули понад 65 дітей, 127 дітей поранено - Кулеба

У ході конфлікту в Донецькій і Луганської областях, за офіційним даними, було вбито понад 65 і поранено 127 дітей.

Про це заявив уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба на брифінгу, повідомляють "Українські новини".

"Офіційна статистика сьогодні української влади – це 127 дітей отримали поранення в цьому конфлікті, це – підтверджені конкретними документами", - сказав він.

"Тільки вчора під час мітингу отримали поранення два 15-річних підлітки, один із яких у дуже важкому стані", - зазначив Кулеба.

"Про смерті – теж дуже складно сказати точну кількість, але за нашими підрахунками це вже понад 65 дітей, яких було вбито", - повідомив він.

Разом із тим Кулеба наголосив, що точні дані про кількість загиблих і поранених дітей навести складно, і повідомив, що Організація Об'єднаних Націй оцінює кількість поранених дітей у 159.

Він констатував, що конфлікт на Донбасі створює безліч проблем для дітей. Вони залишаються сиротами, втрачають документи, часом отримують контузії і психологічні травми.

Крім того, проросійські бойовики часом намагаються незаконно вивезти їх з України, сказав уповноважений з прав дитини.

За добу в зоні АТО загинули 2 військових, 10 поранено - штаб

За останню добу в зоні проведення антитерористичної операції загинули 2 і поранено 10 українських військових.

Про це повідомив полковник Валентин Федічев, заступник керівника АТО в Донецькій та Луганській області на брифінгу в Києві в понеділок.

"За минулу добу загинуло 2 українських військовослужбовців, 10 отримали поранення", - сказав Федічев.

За ніч бойовики відкрили вогонь двічі, атака на Широкине тривала півгодини

Штаб АТО повідомляє, що остання ніч у зоні антитерористичної операції характеризується суттєвим зменшенням обстрілів позицій українських військ.

"З 8 години вечора 22 лютого до 6 години ранку 23 лютого противник лише двічі завдавав вогневих ударів", - повідомляє вранці у понеділок прес-центр АТО.

Зі стрілецької зброї близько 21:30 терористи вели вогонь по Красногорівці, а о 2 годині ночі артилерійського удару зазнало селище Кам’янка, що на Донецькому напрямку.

"Водночас, бойовики не припиняють спроб штурму наших позицій в Широкіне, що на Маріупольському напрямку. Опівночі бандформування вкотре невдало намагались атакувати наших військових. Бій тривав протягом півгодини", - інформує штаб.

"Загалом сили антитерористичної операції продовжують тримати оборону уздовж лінії розмежування, не піддаючись на провокації противника", - запевняють там.

Прем'єр Латвії підтримала введення миротворчих сил ООН на Донбас

Латвія підтримує розміщення миротворчих сил ООН на сході України.

Про це заявила прем'єр Латвії Лаймдота Страуюма після зустрічі в неділю до Києва з президентом України Петром Порошенком, передаєDelfi.lv.

Як повідомляється, під час зустрічі сторони обговорили врегулювання конфлікту на сході України.

Порошенко зазначив, що розміщення миротворчих сил ООН на сході України підтримують США і Великобританія, і він має намір просити про підтримку також Францію.

Страуюма підкреслила: необхідно зробити все, щоб на сході України встановилося перемир'я.

Сторони обговорили також економічні виклики, які стоять перед Україною, і можливу допомогу ЄС.

Як відомо, у неділю в Києві пройшов Марш гідності, присвячений загиблим на Майдані в лютому минулого року, в якому взяли участь європейські лідери.

Україна почне відведення артилерії лише після припинення вогню

Україна почне відведення важкої техніки лише після того, як протягом доби бойовики не здійснюватимуть обстрілів сил АТО.

Про це заявив в.о. голови прес-служби Генштабу Владислав Селезньов на брифінгу в понеділок.

"Відповідно до Мінського протоколу і меморандуму передбачено припинення вогню обома сторонами конфлікту протягом доби. Лише після того сторони готові до відведення озброєння та військової техніки від лінії зіткнення сторін", - сказав він.

"Оскільки бойовики продовжують обстріли позицій військовослужбовців, вести мову про відведення важкого озброєння поки неможливо", - сказав Селезньов.

Водночас він повідомив, що сили АТО підготувати необхідні майданчики, "щоб на них, як тільки буде прийнято рішення про відведення, перевести наші засоби вогневої підтримки".

Раніше бойовики і Спільний центр з контролю за припиненням вогню узгодили карту відведення важкої зброї.

Представник української групи Петро Канонік тоді зазначив, що "час Ч почнеться з неділі, 22 лютого".

Саріуш-Вольський: зброю Україні мають постачати Британія, Франція і США

Росія не використала шанс до перемир’я після Мінська-2, тому наразі варто говорити про впровадження більш жорстких санкцій і доставки зброї.

Про це сказав депутат Європарламента Яцек Саріуш-Вольський в ефірі Radio Lodz.

За його словами, події навоколо Дебальцево і те, що сепаратисти намагаються пробити собі дорогу до Криму через Маріуполь, показують, що шанс, даний Мінськом-2, Росія не використала.

"Тому в Брюсселі мають зрозуміти, що настав час до чергових більш тяжких санкцій і інших заходів. І тут я маю на увазі поставки зброї", - сказав євродепутат.

Потрібно перейти від політики замирення до політики стримування, цього можна досягти, за його словами,  за допомогою секторальних санкцій.

Щодо постачання зброї, то депутат переконаний, що постачати її мають ті країни, які її мають.

 "Тут йдеться про високотехнологічну зброю: високоточні ракети, протитанкове, протиповітряне обладнання – зброя, яку в Європі мають головним чином французи, англійці. І американці", - наголосив Саріуш-Вольський.

Однак, за його словами, це не питання компетенції ЄС, кожна країна-член має сама вирішувати, постачати чи не постачати Україні зброю. В той же час він нагадав, що в липні минулого року ЄС скасував ембарго на поставки зброї країнами-членами.

"Було б добре, якби з’явилась коаліція держав, які готові постачати зброю", – наголосив Саріуш-Вольський.

На Луганщині поновилися обстріли: обстріляно Попасну та Кримське

У понеділок зранку терористи двічі з мінометів обстріляли Попасну – спочатку о 4-й, а потім о 6-й годині.

Про це повідомляє прес-служба губернатора Луганщини Геннадія Москаля.

Більшість мін вибухнули на околицях міста, де розташовані опорні пункти українських військових, не завдавши значної шкоди. Одна з мін влучила в розподільчу систему водоканалу, пошкодивши її.

Обстрілів із артилерії вчора близько 16-ї години зазнало також Кримське Новоайдарського району (усі снаряди вибухнули на околицях), крім того, поблизу села час від часу виникали перестрілки із застосуванням кулеметів та автоматів. Ніхто з мирних мешканців не постраждав, зараз у Кримському розподіляють привезену напередодні гуманітарну допомогу.

У неділю увечері періодично виникала стрілянина в Троїцькому (Попаснянський район поблизу Дебальцева), а сьогодні зранку чути артилерійську канонаду та стрілянину з крупнокаліберної стрілецької зброї в Трьохізбенці та на автодорозі Бахмутка, де розташовані блокпости українських силовиків.

У цих місцевостях час від часу спалахують бойові дії. Інформація про потерпілих не надходила.

"Переважна більшість території, де вчора й сьогодні тривають обстріли, контролюється не так званою "ЛНР", а козачками, які йменують себе всевеликим войском донским. Козачки неодноразово заявляли, що ніяких угод у Мінську не підписували, тому не вважають для себе обов’язковим їх дотримувати", - повідомляє прес-служба Москаля.

Є ризик дестабілізації інших регіонів України - глава МЗС Румунії

У випадку, якщо мінські домовленості не буде імплементовано, існує ризик дестабілізації інших регіонів України.

Про це заявив міністр закордонних справ Румунії Богдан Ауреску вінтерв'ю RFI.

"З одного боку, мінські угоди є кроком, який ми сприйняли з радістю, з іншого боку, вже є труднощі з їх здійсненням. Зокрема, не повною мірою застосовується режим припинення вогню, що не дозволяє провести черговий етап виведення важких озброєнь", - сказав він.

"Якщо це угода про припинення вогню і наступні кроки не буде виконано, то угоди в Мінську опиняться під питанням", - відзначив глава МЗС Румунії.

"В такому випадку дестабілізація може поширитися на інші області України, в тому числі регіони, сусідні з Румунією", - наголосив він.

Водночас, за словами Ауреску, позиції в ЄС щодо можливого постачання зброї Україні у випадку, якщо політичний діалог не принесе результату, розділилися.

"Існують погляди, що постачання зброї, незалежно від сторони, лише посилює конфлікт. Інші кажуть, що ми повинні надати українській стороні можливість захистити себе",  - зауважив він.

Щодо Румунії, то, як відзначив глава МЗС, у країни немає потрібної Україні зброї.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Румунія збільшить свій оборонний бюджет до 2% від ВВП.

Світлодарськ та Луганське контролюють сили АТО - штаб

Українські війська контролюють міста Світлодарськ та Луганське після відведення сил від Дебальцевого.

Про це на брифінгу в Києві в понеділок повідомив заступник керівника АТО в Донецькій та Луганській області полковник Валентин Федічев, відповідаючи на запитання журналістів.

"Світлодарськ, Луганське - це найважливіші місця бар'єрного рубежа... Оперативна необхідність вимагає зберігати контроль над цими містами", - сказав Федічев.

Представник штабу АТО наголосив, що ці міста знаходяться під контролем української сторони.

До списку новин