загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Перед Пасхою не забудьте прийти до плащаниці

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Перед Пасхою не забудьте прийти до плащаниці

Віряни знають, що упродовж двох днів перед Пасхою мають встигнути приклонитися біля плащаниці - своєрідного символа Божого Гробу.

- Древня Церква не знала такого обряду, як винесення плащаниці. Такий звичай з'являється у XVI столітті. У сучасному розумінні плащаниця - це іконографічне, художнє зображення покладеного до гробу тіла Ісуса Христа, знятого з хреста, - розповів протоiєрей УПЦ (КП) Євген Заплетнюк, кандидат богословських наук. - Після вечірнього богослужіння Великої п'ятниці звершується обряд виносу плащаниці. Тричі скорботною процесією обносять святиню навколо храму. Далі плащаницю заносять до храму, відбувається відпуст вечірньої і поклоніння духовенства та мирян перед святинею.

Плащаниця покладається посеред храму, перед Царськими Вратами, таким чином, що голова Спасителя повернута на північ, а ноги - на південь. Прикладатися до Божого Гробу можна доти, доки її не перенесуть на престол перед святковою Великодньою літургією.

У сучасній практиці на плащаниці звершуються богослужіння до Вознесіння Господнього - сорок днів, на знак сорокаденного перебування на землі Спасителя після Воскресіння.

До списку новин