загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У ВР зареєстрували законопроект, що скасує податки з пенсій ветеранів і учасників АТО

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
У ВР зареєстрували законопроект, що скасує податки з пенсій ветеранів і учасників АТО

У Верховній Раді зареєстрували законопроект №2781, яким пропонується відмінити оподаткування пенсій учасників бойових дій Другої світової війни, інвалідів війни, пенсій членів сімей загиблих військовослужбовців, а також афганців і учасників АТО.

З відповідною законодавчою ініціативою виступили народні депутати від «Блоку Петра Порошенка» Олександр Третьяков і Гліб Загорій та депутат від «Народного фронту» Максим Бурбак, інформує прес-служба БПП.

«Вважаю, що ветерани та сім’ї загиблих вже віддали державі найцінніше – своє життя та здоров’я, тому платити податки з ветеранської пенсії сьогодні не на часі. Більшість ветеранів війни та члени їх родин – це особи, яким виповнилося 90 і більше років. Це люди, які і за віком, і за станом здоров’я, по-перше, не можуть працювати, по-друге, потребують значних коштів на придбання ліків. Податок на пенсію в умовах тотального зростання цін на товари першої необхідності та ліки суттєво обмежує можливості задоволення їх життєво необхідних потреб», – зазначив співавтор документа Олександр Третьяков.

Зазначено, що цей законопроект підготували за результатами численних звернень ветеранів війни щодо перегляду норми Податкового кодексу в частині оподаткування їх пенсій.

Питання звільнення від оподаткування ветеранських пенсій одностайно підтримано під час проведення 22 квітня слухань у профільному Комітеті на тему «Про соціальний захист та медичне забезпечення ветеранів війни та відзначення 70-річчя Перемоги над нацизмом у Європі».

Зазначено, що на сьогодні оподаткуванню підлягає сума пенсії, яка перевищує три розміри мінімальної заробітної плати, тобто понад 3654 грн. Ставка відсотку становить 15%. Оподаткуванню підлягають пенсії понад 400 тис. осіб, з них близько 23 тис. – пенсії інвалідів війни, близько 7 тис. – пенсії учасників бойових дій.

Відповідно до законопроекту, звільнення від оподаткування поширюватиметься на пенсії інвалідів війни та сімей загиблих військовослужбовців не лише Другої світової війни, а й учасників АТО, афганців тощо.

Зазначимо, аби законопроект вступив в дію його повинні пітримати депутати Верховної Ради і підписати президент України.

Оксана Руда

До списку новин