загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Накопичувальний пенсійний фонд: держава гарантій не дасть — експерт

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Накопичувальний пенсійний фонд: держава гарантій не дасть — експерт

До управління активами накопичувального пенсійного фонду необхідно залучати приватні інституції, тому що держава не має механізмів бюджетних гарантій даних коштів. Про це в ефірі радіостанції Голос Столиці заявила експерт «Реанімаційного пакету реформ» Галина Третьякова.

Кошти накопичувального пенсійного фонду будуть вкладатися в економіку, але при цьому перебуватимуть під жорстким контролем держави. Про це заявив міністр соціальної політики Павло Розенко. За його словами, Пенсійний фонд створить накопичувальний фонд, а уряд залучить три-чотири компанії для управління пенсійними активами.

Розенко також підкреслив, що пенсіонери не зможуть одноразово забрати з фонду накопичене.

Раніше в Міністерстві соціальної політики анонсували введення накопичувальної системи пенсій до 2017 року.

Як працюватимуть нововведення, і в чому підводні камені, в ефірі радіостанції Голос Столиці розповіла експерт з питань пенсійної системи ініціативи «Реанімаційний пакет реформ» Галина Третьякова.

Хто і як буде розпоряджатися грошима в накопичувальному фонді?

— Кошти, які будуть спрямовані персонально для кожної людини, для кожного, хто працює і відраховує гроші, — це буде їхня власність. І сьогодні дискусія йде про те, хто буде оперувати цією власністю громадян, — державний накопичувальний фонд або приватні недержавні пенсійні фонди. При цьому на сьогоднішній день не передбачено участь приватних інституцій у системі пенсійного забезпечення. Нас весь час лякають, що приватна система виконає свої зобов'язання перед людьми гірше, ніж державна. Насправді ризиків націоналізації коштів за допомогою державного накопичувального фонду набагато більше.

А як процес зможе контролювати держава?

— Держава нічого не гарантує. Немає відповідних зобов'язань бюджету, інституцій. Тому говорити про гарантії державного накопичувального фонду не доводиться. До цього фонду необхідно допускати приватні інституції, там повинна працювати конкуренція, потрібно розігрівати економіку. Через державний накопичувальний фонд ми економіку не розігріємо.

Але хто ж дасть пенсіонерам гарантії?

— У нас є регулятор. Є цілий закон про недержавне пенсійне забезпечення, де розписаний дизайн приватного рівня пенсійного забезпечення, зазначено, хто його контролює. Держава завжди недбайливо підходила до регулювання небанківського фінансового сектора. Вона робила акцент на банківський сектор, і ми отримали перекіс та відсутність «довгих грошей». А через відсутність «довгих грошей» в економіці ми не можемо нормально стабілізувати макроекономічні процеси.

До списку новин