загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

11 українських книжок на початок літа

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
11 українських книжок на початок літа

Як завжди довгоочікуване літо стрімко увірвалося в наші з вами будні. Тому треба якомога менше гаяти часу і намагатися встигнути все, що ви собі запланували. Ми впевнені, що у вашому списку корисних і хороших справ є прочитання чималенького стосика книжок. Але ми хочемо підкинути ще. Дещо новеньке і актуальне від українських видавців. 1. Моя дорога птаха. Мамина книжкаОльга Кузьменко

«Моя дорога птаха» – це книга, в якій пульсує суцільна емоція, живий нерв. Вона умовно розділена на три частини – своєрідний фотоальбом як обрамлення до маминої розповіді про Андрія Кузьменка, його казка «Тарасик, тролейбус і святий Миколай» і підбірка текстів його пісень. Але насправді це слова, які мама просто не могла не сказати про свого сина, про свою найдорожчу птаху, про те, яким він був і яким завжди буде для неї.

2. Вогняна зимаАндрій Кокотюха

Події зими 2013-2014 років змінили життя країни та життя кожного українця. В історії нашої держави вони залишаться під назвою Революція гідності. Новий роман Андрія Кокотюхи – це складна мозаїка емоцій, що вирували і на Майдані, і в Маріїнському парку, і навіть під шоломом бійця «Беркута». Що ж спільного поміж бізнесменом, студентом, продавцем косметики, тітушкою і беркутівцем? Паспорт громадянина України і те, що за збігом обставин усі вони опинилися у вирі «вогняної» зими? Ні. Їх єднає межа «не-повернення», адже ті, хто виживе, уже ніколи не будуть такими, як раніше.3. Розстріляне відродження

Коли ми чуємо назву «Розстріляне відродження», одразу розуміємо, що мова йде про ціле покоління митців, що жили і працювали у 20-30-х роках 20 ст. І цим ми завдячуємо видатним науковцям Єжи Ґедройцю та Юрію Лавріненко. Вперше це формулювання з’явилося у листі Єжи Ґедройця до Юрія Лавріненка від 13 серпня 1958 року – як варіант назви антології української літератури 1917–1933 років, що її на замовлення Ґедройця підготував Лавріненко: «Щодо назви. Чи не було би, може, добре дати як загальну назву: „Розстріляне відродження. Антологія 1917–1933 etc.“ З тих часів назва «розстріляне відродження» стала чимось більшим, ніж просто ім’ям антології. Вона дало ім’я літературному феномену!

4. Країна Моксель, або Московія. У 3 томахВолодимир Білінський

У книзі повідомляються факти, взяті з історичних джерел, що свідчать про справжню історію Російської імперії у неспотвореному вигляді. Видання дає змогу пізнати причини замовчування й викривлення офіційною радянською історіографією правди про московитів і Московське князівство.

5. РозривАнтін Мухарський

“Антін Мухарський є талановитою та всебічно розвинутою особистістю. Є засновником Союзу Вольних Художників “Воля або смерть” та мистецької платформи “Український культурний фронт”. Та найцікавіше те, що він має другу іпостась в особі Ореста Лютого – професора антропології, автор та художній керівник музичного проекту “Лагідна та Сувора українізація”.

Автобіографічний роман-концерт “РОЗРИВ” створений за всіма законами компілятивного жанру епохи постмодерну та сучасної української неогероїки. Він розповідаює про життєві переживання, про протистояння характерів, про кохання чоловіка і жінки, про любов до рідних дітей.” 6. Ґудзик-2Ірен Роздобудько

Колись він втратив все: кохану людину, смак до життя, сенс працювати в країні, що поволі котиться в прірву… Але життя не зупинилося. Улюблені герої знову зібралися разом: Денис, Ліка, Єлизавета Тенецька. Десять років по тому.

7. Теплі історії мрійникаСвятослав Черній

Світ складається з усмішки, віри, надії, любові. Іноді – з долонь, квітів і поглядів і слів, а ще з мрій, простих, невибагливих, але дуже яскравих, тут і тепер. Ця книжка – спроба знайти панацею від повсякдення. Часто по-дитячому, іноді по-філософськи, з дрібкою гумору та іронії автор описує буденні предмети та явища й наголошує на тому, що мрії роблять ці речі живими, а з ними й життя – цікавішим, унікальним, гармонійним і щасливим.

8. Країна гіркої ніжностіВолодимир Лис

Три жіночі долі, вписані в історію ХХ століття. Кожна героїня – дочка і жертва свого часу: Даздраперма – репресій і війни, Віта – гнилого Застою, Олеся – меркантильного сьогодення. Якщо порівнювати ці історії з точки зору професійної вдалості, то життєпис Даздраперми, безперечно, має найцікавіший історичний антураж. Лис звертається до болючих сторінок нашої минувшини, проявляючи з сухих фактів, огорнутих імлою часу, справжні людські долі, почуття, біль і страждання. Діти, чиїх батьків охрестили «ворогами народу», що вони пережили? Страшний психологічний надлом, відчайдушні намагання зрозуміти, чого насправді від них хочуть, свавілля дорослих, які отримали над цими нещасними створіннями абсолютну владу.

9. На гребені полум`яСаманта Пауер

Книжка «На гребені полум’я» лауреата Пулітцерівської премії Саманти Пауер, посла США в ООН, – це глибока і вражаюча розповідь про відвагу та людяність, і водночас спроба відповісти на запитання: як найліпше впоратися зі смертельними загрозами XXI століття. Через докладну біографію харизматичного керівника гуманітарних місій ООН Сержіу Віейри ді Меллу авторка зуміла проникливо описати драматичні суперечності, що виникали під час подолання гуманітарних криз у різних куточках світу. Віейра ді Меллу рятував людські життя у найнебезпечніших гарячих точках світу: Камбоджі, Лівані, Боснії, Руанді, Східному Тиморі та Іраку. Усюди він боровся із насильством та зубожінням, що панували серед місцевого населення, воював з бюрократією в системі ООН і байдужими урядами країн Заходу. Він щоразу вирішував сотні складних дилем, таких як: чи варто опікуватися біженцями у таборах, чи краще депортувати їх на рідну землю? Чи мають право миротворці ООН втручатися у конфлікт, а чи тільки спостерігати за ним?

Українські читачі мають нагоду відшукати власні відповіді на ці непрості запитання разом із авторкою та головним героєм, які уособлюють голос сумління міжнародної спільноти ХХІ століття. Для всіх, хто цікавиться міжнародними відносинами і прагне глибше зрозуміти сучасний світ.

10. Інтимно: Розмови не тільки про коханняЯнуш Вишневський, Збіґнєв Іздебський

Розмова двох знаменитих людей – письменника і сексолога про найсокровенніше, про те, що утримує союз двох люблячих сердець у житейському морі в гармонії та коханні, або ж наражає на видимі і невидимі «підводні» бар’єри непорозумінь, а відтак і загрожує відчуженням… Автори діалогу не обминають і найдражливіших тем, що хвилюють людей у інтимній сфері, не нав’язуючи своїх рецептів, а лише підводячи до того, як досягти спільного консенсусу в стосунках, зберегти інтерес двох закоханих одне до одного на довгі роки.11. Ловець у житіДжером Девід Селінджер

«Ловець в житі» – центральний твір Селінджера. Автор вибирає форму роману-сповіді, найекспресивнішу з можливих романних форм. Тільки-но вийшовши з друку, роман здобув прихильність читачів і вже через кілька місяців займав перше місце у списку американських бестселерів.

Твір набув величезної популярності – особливо серед молоді – і справив істотний вплив на світову культуру другої половини XX століття. Цікаво, що кожне покоління молодих американців сприймало книгу по-своєму – від нігілізму до утвердження гуманістичних ідеалів. Перекладений майже на всі мови світу.

До списку новин