загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Київський Патріархат і УАПЦ не домовились про об'єднання церков

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Київський Патріархат і УАПЦ не домовились про об'єднання церков

УПЦ КП звинуватило керівництво Української Автокефальної Православної Церкви у зриві перемовин про об'єднання в єдину церкву.

Про це йдеться у відповідній заяві на сайті Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Сторонам не вдалось домовитися про умови створення єдиної церкви. Зокрема, керівництво УАПЦ висунуло на переговорах, на яких участь також брали і спостерігачі від Вселенського Патріарха, низку вимог, які не задовольнили УПЦ КП. Йдеться про введення принципу "50/50", де одна половина делегатів представляла би УПЦ КП (4877 релігійних організацій, підтримка згідно опитувань 44% населення України), інша половина - УАПЦ (1225 релігійних організацій, підтримка згідно опитувань 1,5% населення України).

"Також у протоколі містилися інші явно невідповідні пропозиції: щоби головував на Соборі представник Вселенського Патріарха (що ніяк не залежить від рішення УАПЦ); щоби назва Церкви була УАПЦ КП (в одному пункті) та УПЦ (в іншому пункті), що суперечить одне одному; щоби всі архієреї УПЦ КП та УАПЦ були кандидатами на Предстоятеля об'єднаної Церкви (на якій підставі це має бути - теж не зрозуміло); щоби дата Собору не визнавалася як остаточна і, очевидно, могла і мала бути перенесена (такі пропозиції також озвучувалися і усно)", - йдеться у заяві УПЦ КП. Окреме здивування в УПЦ КП викликало наполегливе бажання архієреїв УАПЦ пов'язати об'єднавчий процес двох церков із позицією УПЦ МП.

"Під час переговорів, які з перервою тривали протягом чотирьох годин, з боку Київського Патріархату були висунуті компромісні пропозиції: назва - помісна Українська Православна Церква, зі збереженням використання назв УПЦ КП і УАПЦ як офіційних для уникнення потреби негайно змінювати всі юридичні документи шести тисяч релігійних організацій; обрання Предстоятеля об'єднаної Церкви з двох нині чинних Предстоятелів шляхом голосування на Соборі, ієрарх, який набрав би меншість голосів, отримує місце постійного члена Священного Синоду; додатково було запропоновано надати ще одне місце постійного члена Священного Синоду для митрополита Андрія або іншого ієрарха; при збереженні визначеного принципу представництва на Соборі (1 делегат від 15 громад) квота для УАПЦ збільшувалася удвічі (164 делегати замість передбачених за квотою 82)", - наголошують в УПЦ КП.

Таким чином, в УПЦ КП не виключають і впливу проросійських сил: "Не можна виключати, що і оголошені недавно "Правим сектором" відомості про зустріч митрополита Макарія з одним з меценатів Московського Патріархату в Україні та надання останнім матеріальної допомоги у обмін на відмову від реального об'єднання УАПЦ і УПЦ КП, виглядають не такими вже і фантастичними".

"Київський Патріархат розчарований і засмучений таким закінченням чергової - п'ятої за 20 років - спроби вести діалог з УАПЦ. Однак ми сподіваємося, що свідомі священики та миряни УАПЦ нарешті зрозуміють, що їхні владики найперше турбуються не про Церкву і Україну, а про свої власні інтереси та задоволення власних амбіцій, лише прикриваючись славною історією УАПЦ. Яка зараз, як підсумок їхнього правління, перебуває у стані занепаду, має мале число парафій і лише 1,5% суспільної підтримки", - констатували в УПЦ КП.

ТАКОЖ УАПЦ НЕ ВІДЗНАЧАТИМЕ РАЗОМ З УПЦ КП РІЧНИЦЮ ХРЕЩЕННЯ РУСИ-УКРАЇНИ ТА 1000-ЛІТТЯ УПОКОЄННЯ СВ. ВОЛОДИМИРА

Таке ріщення Архиєрейський Собор та Патріарша Рада УАПЦ ухвалилиу Києві на засіданні 9 липня.

В УАПЦ проголосували одноголосно за відхилення пропозиції УПЦ КП щодо «відзначення річниці Хрещення Руси-України, 1000-ліття упокоєння св.рівноапостольного князя Володимира та мученицької кончини святих князів – страстотерпців Бориса і Гліба 28 липня під очоленням і співслужінням Предстоятелів УПЦ КП і УАПЦ, провести спільне святкування у місті Києві – Божественну Літкргію у Володимирському соборі, хресний хід до пам’ятника св.Володимира, та молебень біля нього».

До списку новин