загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чи можна вами маніпулювати?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Чи можна вами маніпулювати?

Сценарій життя кожної людини закладений в його несвідомих поведінкових програмах. Психологи з'ясували, що володарям принаймні одного з чотирьох різних сценаріїв, треба бути напоготові - вами легко маніпулювати. 

Ми кожен день спілкуємося з безліччю різних людей: з близькими, колегами по роботі, сусідами, просто з незнайомими людьми в транспорті. І, звичайно, ми всі впливаємо один на одного тим чи іншим способом, намагаючись "підігнати" дії інших під сценарії власного життя. Ці сценарії зберігаються в нашій свідомості, як файли на вінчестері комп'ютера, і впливають на хід нашого життя. Адже всі ми намагаємося змусити інших грати за нашими правилами, опираємося їх тиску на нас і сердимося, коли люди у своїх діях відступають від нашого плану. Сценарії нашого життя досить передбачувані, і у багатьох людей схожі, що може використовуватися в цілях маніпулювання свідомістю. Нижче перераховані чотири моделі поведінки, які легше всього використовувати в цих цілях. Перевірте, чи не ваш це варіант, чи не ви схильні маніпуляціям більше за інших?  Супергерой 

Багато людей діють так, щоб переконати інших, що вони не невдахи. Тому такі люди схильні брати на себе занадто багато, іноді їм доводиться жертвувати собою заради того, щоб самоствердитися.  "Все чудово!" 

Такі люди схильні пускати пил в очі, розповідаючи тільки про свої успіхи, приховуючи промахи. Психологи називають це явище когнітивним дисонансом. Суть теорії в наступному: почуття, думки і поведінка людини повинні бути узгоджені. Якщо один з цих трьох компонентів змінюється, то виникає дисонанс, що приводить людину до відчуття дискомфорту, який вона прагне усунути шляхом зміни інших складових. Наприклад, якщо люди, які вважають себе досить гуманними, незаслужено завдають комусь біль, вони знижують виникаючий про цьому дисонанс, відносячи свою жертву до числа маргіналів або принижуючи її. Так і зі сценарієм "все відмінно": якщо поведінка людини (програш) перестає відповідати сценарію, в якому немає місця для невдач, виникає дисонанс, зменшити який можна, лише забувши про промах.  Фатально довірливий 

Така людина перебільшує позитивні сторони інших, ігнорує недоліки, занадто довго вичікує і тому часто програє.  "Людина-свято" 

Поводиться так, як ніби виграв головний приз: кидається грошима, постійно святкуючи і радіючи. А потім ставить весь виграш на кін, і його осягає чергове розчарування.

До списку новин