загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як забезпечити собі швидкий та надійний інтернет

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Як забезпечити собі швидкий та надійний інтернет

Багато хто мучається від того, що інтернет занадто повільний. Працювати з ним важко, фільми вантажаться занадто довго, а спілкування в мережі може перериватися. Можливо, вся проблема в тому, що Ви неправильно використовуєте роутер. Через це сигнал WiFi стає слабкішим, а інтернет – повільнішим. Виправити цю помилку легко, якщо знати декілька секретів.

Багато хто вважає, що WiFi – це така віртуальна мережа, яка може заповнити всю Вашу квартиру або кафе. Насправді, це цілком матеріальний сигнал, який можуть блокувати як стіни, так і інші електронні пристрої і навіть люди.

На якість інтернету впливає і робота роутера: поганий пристрій може призвести до втрат у швидкості та якості сигналу. У підсумку Ви будете скаржитися на поганого провайдера, хоча, насправді, проблеми саме в передавальному пристрої.

Vox склав прості поради, як змусити інтернет у Вашій квартирі працювати швидше, при цьому не збільшуючи його швидкість.

Правильно розташуйте роутер

Пристрій повинен знаходитися десь в центрі Вашої квартири або в кімнаті, де Ви частіше користуєтеся інтернетом.

Роутер поширює сигнал навколо себе у всіх напрямках, тому коли Ви ставите його біля вікна або в кутку Вашої квартири, його сигнал використовується частково.

Якщо у Вашій квартирі підключення до мережі можливо тільки з певного місця, то просто купіть мережевий кабель, який Ви можете підвести до роутера, помістивши роутер в зручному місці. Такі кабелі коштують недорого, а це може значно поліпшити якість роботи інтернету.

На цій картинці, створеної студентом-фізиком Джейсоном Коулом, можна побачити, як сигнал WiFi поширюється по його квартирі. Тут видно, що сигнал набагато сильніше в кімнаті, де знаходиться роутер, і послаблюється в кімнатах, які знаходяться за стінами.

Підніміть роутер з підлоги

Роутер краще не ставити на підлогу і на це є дві причини. По-перше, більшість роутерів зроблені таким чином, що їх сигнали подаються від антени вниз. По-друге, сигнали не можуть проходити крізь деякі тверді речовини: метал, бетон і цемент, – з яких, швидше за все, складається Ваша підлога.

Фахівці радять розміщувати роутер трохи вище підлоги, наприклад на столі або на полиці.

Не створюйте додаткових перешкод для сигналів роутера

Намагайтеся тримати Ваш роутер на поверхні, не ставити його між двома великими предметами і, звичайно, не прибирати в шафу або коробку.

Найкраще радіохвилі передаються по повітрю, тому, якщо Ви можете побачити Ваш роутер здалеку і з різних кутів, значить, скоріш за все, він буде працювати добре.

Заберіть від роутера інші електронні пристрої

Створювати перешкоди можуть найрізноманітніші електронні прилади: мікрохвильова печі, телевізори, радіотелефони, колонки – тобто в основному пристрої з електромагнітним сигналом або електромотором.

Крім того, блокувати сигнали можуть різні металеві предмети, наприклад дзеркало або сейф, а також вода.

Поставте одну антену вертикально, а іншу – горизонтально

Сигнал роутера поширюється в напрямку, перпендикулярному напрямку антен, тому вважається, що краще ставити антени у вертикальне положення. Тоді вони будуть передавати сигнал по горизонталі, забезпечуючи більш широкий доступ до WiFi.

Однак є ще один нюанс. У пристроях, на яких Ви працюєте, теж є точки доступу, і вони також працюють за допомогою антен. Щоб пристрій краще ловив сигнал WiFi, його антена повинна бути в такому ж положені, як і антена роутера. А оскільки всередині багатьох ноутбуків і планшетів антени часто розміщені в горизонтальному напрямку, то краще одну антену роутера розмістити вертикально, а іншу – горизонтально. Тоді Ви зможете одночасно забезпечити широкий доступ до сигналу та якісний прийом сигналу пристроями.

Перевіряйте потужність сигналу

За допомогою різних додатків, наприклад Cloudcheck або Amped’s Wi-Fi Analytics, можна побачити схему роботи Вашого WiFi по всій квартирі і зрозуміти, в яких місцях він погано ловиться. Це допоможе Вам знайти найкраще місце для Вашого роутера.

Перевірте програмне забезпечення роутера

Іноді невеликі зміни в програмному забезпеченні, керуючому роутером, можуть допомогти поліпшити якість роботи мережі.

Щоб налаштувати програму, Вам потрібно буде ввести певну IP-адресу в інтернет-браузері. Зазвичай IP-адресу можна подивитися на самому роутері або знайти за назвою фірми Вашого роутера. Коли Вам вдалося відкрити налаштування, Ви можете поміняти в них два параметри.

Перш за все, спробуйте поміняти канал, на якому працює роутер. Це навряд чи доведеться робити для нових роутерів, однак якщо у Вас старий роутер, то йому можуть створювати перешкоди інші роутери, особливо в місцях, де зазвичай поруч знаходяться кілька мереж одночасно.

Крім того, Ви можете спробувати оновити програмне забезпечення Вашого роутера. Для деяких роутерів такі оновлення можливі. Спробуйте знайти модель свого роутера в інтернеті і подивитися, чи доступне оновлення. Це також може поліпшити якість роботи.

Перевірте, чи добре працює інтернет-провайдер

Це найпростіше зробити, перевіривши швидкість роботи інтернету через WiFi і на комп’ютері, безпосередньо підключеному до мережі. Якщо інтернет в обох випадках працює повільно, то проблема не в роутері, а в провайдері.

Якщо поліпшити роботу роутера не вдається, поновіть обладнання

Якщо Ви скористалися всіма цими порадами і нічого не допомогло, Вам все-таки доведеться придбати новий роутер. Їхня якість за останні роки помітно покращився, тому нове обладнання може значно прискорити роботу вашого інтернету.

Крім того, на деяких роутерах можна замінити антену. Ви також можете купити репітер – спеціальний пристрій, який ретранслює сигнали WiFi, допомагаючи розширювати зону доступу до нього.

До списку новин