загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 31 серпня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

 

РАДА УХВАЛИЛА ЗМІНИ ДО КОНСТИТУЦІЇ В ПЕРШОМУ ЧИТАННІ

Верховна Рада у першому читанні погодилася внести зміни у Конституцію щодо децентралізації влади.

Одразу після цього спікер Володимир Гройсман закрив засідання.

Перед голосуванням та у його процесі частина депутатів, зокрема – від Радикальної партії, блокували трибуну, стукали порожніми пластиковими пляшками, кричали "ганьба!" і включали сирену. Представник фракції Юрій Шухевич заявляв, що у цьому питанні Україну зраджує Європа, як колись вона зрадила Чехословаччину перед Гітлером, а також двічі процитував думки Володимира Леніна про рабів.

Також проти цих змін виступала більша частина фракції "Самопоміч". Її голова Олег Березюк під час виступу заявив, що мова йде про "зраду України".

Противники прийняття цих змін наполягали, що вони нададуть надто широкі права окупованим районам Донбасу.

У свою чергу на прийнятті цих змін наполягав голова Верховної Ради Володимир Гройсман. Він стверджував, що жодних особливих прав ні Донбас, ні жоден інший регіон не отримає, але місцеві громади зможуть краще розпоряджатися своїми ресурсами.

Цей закон також підтримала фракція "Опозиційного блоку", голова якої Юрій Бойко заявив, що документ відкриє шлях до врегулювання ситуації на сході.

Виступаючи з трибуни, голова фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила, що її фракція також виступає проти цього закону, оскільки, за її словами, це не дорога до миру і робиться в інтересах Росії.

Керівник групи Ігоря Коломойського "Відродження" Віктор Бондар під час виступу заявив, що кожен депутат групи визначатиметься самостійно, оскільки єдине рішення на рівні її керівництва не приймалося.

Представник групи "Воля народу" у своєму виступі розкритикував цей законопроект, але заявив, що він кращий, ніж нинішня ситуація і пообіцяв йому підтримку групи.

Керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак під час виступу заявив, що його фракція підтримає законопроект, оскільки ці зміни вже позитивно впливають на місцеві бюджети.

Голова фракції "Блоку Петра Порошенка" Юрій Луценко у своєму виступі, коментуючи шум у залі, процитував Оксану Забужко про хворих "спинно-мозковим большевизмом" і заявив, що децентралізацію вимагав Майдан і пообіцяв, що БПП голосуватиме "за", щоб "похоронити труп СРСР". За його словами, сепаратизм є не у новій, а саме у нинішній Конституції. Також він нагадав про досвід Хорватії, яка також була змушена надати особливий статус Сербській Країні, але потім змогла її відвоювати.

Після цього прийнятий документ вдруге відправиться на аналіз Конституційного суду, після чого має бути проголосований 300 голосами депутатів для внесення змін у Конституцію.

Під Радою отримали поранення близько 100 силовиків

Близько сотні міліціонерів та нацгвардійців отримали поранення внаслідок вибуху гранати, МВС повідомляє, що затримала того, хто її кинув.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби МВС України.

"За попередньою інформацією, близько сотні працівників органів внутрішніх справ постраждали під час сутичок біля Верховної Ради України, більше 10 правоохоронців – у тяжкому стані", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, у понеділок під Верховною Радою сталися сутички між силовиками та мітингувальниками, які вимагали не ухвалювати зміни до Конституції.

Після голосування парламенту, мітингувальники пішли штурмом на Раду і почали кидати димові шашки.

Потім хтось кинув у лави міліції і Нацгвардії бойову гранату.

Міліція затримала близько 30 осіб, серед яких, начебто, і того, хто кинув гранату під Радою.

Ситуація в зоні АТО відносно стабільна - бойовики здійснили 16 обстрілів

Протягом учорашнього вечора і ночі ситуація в зоні АТО залишалася відносно стабільною.

Про це прес-центр штабу АТО повідомляє на сторінці в Facebook.

У більшості випадків бойовики хаотично застосовували стрілецьку зброю з провокаційною метою.

Так, близько 20 години на Артемівському напрямку терористи зі стрілецької зброї обстріляли українські опорні пункти неподалік селищ Ленінське та Кірове. А в 22:00 бойовики вели вогонь з великокаліберного кулемета по силам АТО в Луганському.

На Донецькому напрямку близько 22:00 злочинці з гранатометів били по українським підрозділам в районі шахти Бутівка і селища Піски.

Всього 30 серпня бандформування 16 разів порушили режим припинення вогню.

Після півночі, 31 серпня, бойовики із стрілецької зброї обстріляли українські позиції в Кримському.

А близько 1:00 і 3:00 терористи били по опорних пунктах сил АТО в Мар'їнці з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

31 серпня почнуться масштабні українсько-американські навчання Sea Breeze

У понеділок 31 серпня в Чорному морі розпочинаються міжнародні  військові навчання Sea Breeze-2015.

Як повідомляє Урядовий портал, у відкритті навчань 1 вересня візьме участь прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Зокрема, глава уряду відвідає есмінець США USS Donald Cook, який візьме участь у навчаннях.

Українсько-американські військово-морські навчання Sea Breeze триватимуть із 31 серпня до 12 вересня в Одеській та Миколаївській областях, а також у північно-західній частині Чорного моря.

У навчаннях візьмуть участь також військові з Німеччини, Італії, Британії, Швеції, Болгарії, Греції, Молдови, Румунії, Туреччини.

"Ці навчання є важливою можливістю попрацювати з нашими партнерами і провести значущі навчання  на землі, в повітрі і на морі. Я переконаний, що ці навчання також сприятимуть корисному особистісному обміну між нашими військовими, що в свою чергу приведе до тісніших зв’язків і єдності в регіоні", - сказав командувач 6-го флоту ВМС США Джеймс Фогго, якого цитує сайт флоту.

Мета навчань - відпрацювання проведення багатонаціональної операції з безпеки в кризовому регіоні. Навчання покликані підвищити рівень довіри та безпеки в регіоні, поліпшити сумісність ВМС ЗС України і ВМС країн НАТО та країн-партнерів.

В навчаннях Sea Breeze візьмуть участь до 2,5 тис. військовослужбовців, із них від України - до 1 тис. осіб, до дев'яти кораблів, восьми вертольотів і літаків, до 50 одиниць колісної техніки; від США - до 1 тис. військовослужбовців, до п'яти кораблів, двох підводних човнів, до 40 одиниць колісної техніки.

На Донецьк перекидають бойовиків,

південніше Кутейникового з'явився "Град" - ІС

У Донецьк продовжують надсилати підкріплення бойовикам, повідомляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"Через Шахтарськ на Донецьк триває перекидання живої сили бойовиків. За добу зафіксовано перекидання автотранспортом близько 100 осіб і двох 82-мм мінометів на причепі (2Б9 "Волошка")", -пише він уранці 31 серпня.

"У районі північніше Тельманового бойовики продовжують формування нової тактичної групи. За добу в даний район від Новокатеринівки було перекинуто близько 10 ББМ і 6 танків, а також артилерія", - повідомляє Тимчук.

Південніше н.п. Кутейникове з'явився новий підрозділ РСЗО БМ-21 "Град" бойовиків (4 установки). Позиції РСЗО замасковано.

У район північніше Ясинуватської розв'язки бойовики перекинули мотострілковий підрозділ чисельністю до роти. У складі підрозділу – 8 одиниць БМП-2 і БТР-70/80, а також 4 танки Позиції техніки маскуються.

У Луганській області затишшя – ОДА

У населених пунктах Луганської області на лінії розмежування за добу 30 серпня було затишшя, лише у селі Кримському стріляли

Як повідомляє Луганська обласна держадміністрація, у Станиці Луганській, Попасній, Троїцькому, Оріховому, Золотому, Катеринівці, Трьохізбенці, Новотошківському обстрілів не зафіксовано.

"Спостерігалися деякі локальні обстріли з автоматичного гранатомету та зі стрілецької зброї у селі Кримському Новоайдарського району", - зазначають при цьому в ОДА.

У смт Станиці Луганській загорілася суха трава, у результаті чого згоріло 4 житлові будинки. Причини загоряння з’ясовуються.

"Знаючи ціну обіцянок терористів, Луганська обласна військово-цивільна адміністрація тримає всі комунальні, медичні та рятувальні служби у готовності до надзвичайних ситуацій. Ми готові до будь-яких провокацій на 1 вересня, але маємо надію, що їх не буде", – заявив керівник Луганської обласної ВЦА Георгій Тука.

У полоні бойовиків залишаються 157 українців – Геращенко

Станом на 31 серпня бойовики утримують у заручниках 157 людей.

Про це на своїй сторінці написала уповноважена президента з питань урегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко з посиланням на оновлену інформацію від СБУ.

За її словами, серед них близько ста військовослужбовців та силовиків, решта – цивільні.

Крім того, за її словами, станом на 31 серпня були знайдені і звільнені 2903 українці.

"Зокрема, 1057 військовослужбовців, 64 бійці добровольчих батальйонів, 101 міліціонер, 261 нацгвардієць і близько 1400 цивільних", – повідомила Геращенко.

Зниклими безвісти в списку СБУ, за її словами, вважаються 814 осіб.

Крім того, Геращенко опублікувала фотографії з зустрічі волонтерів та уповноважених осіб, відповідальних за звільнення заручників.

Луганським і донецьким бойовикам не сподобалися зміни до Конституції

Представник так званої "ЛНР" Владислав Дейнего вважає, що прийняті Верховною Радою в першому читанні зміни до Конституції щодо децентралізації суперечать мінським домовленостями.

Про це він заявив "Інтерфаксу".

"Про жодну децентралізацію там не йдеться. Йде, навпаки, централізація влади, вводиться інститут префектів, які повністю консолідують контроль над місцевим самоврядуванням у країні. Так що конкретно цей процес, який зараз йде, не має жодного відношення до мінських угод", – заявив він.

У свою чергу представник "ДНР" Денис Пушилін теж заявив, що ці зміни суперечать мінськими угодами.

Також, за його словами, 1 вересня відбудеться відеоконференція контактної групи.

"У нас завтра відбудеться відеоконференція, на якій будуть підведені підсумки і названі причини, чому не вийшло припинення вогню 1 вересня, як це було заплановано. Також завтра відбудеться засідання політичної підгрупи. Представник підгрупи від ДНР вже вирушив у Мінськ сьогодні. Питання, що будуть підніматися, все ті ж: конституційна реформа та закон про вибори", – сказав він.

Як відомо, у понеділок Верховна Рада прияла в першому читанні зміни до Конституції щодо децентралізації влади. За проголосували 265 депутатів. Проти виступили "Самопоміч", партія Ляшка і "Батьківщина".

За добу в зоні АТО поранення отримали 5 бійців - штаб

Остання доба в зоні проведення антитерористичної операції минула без втрат.

Про це на традиційному брифінгу у понеділок повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу внаслідок перестрілок, загиблих серед наших воїнів немає, але 5 військових отримали поранення", - сказав він.

До списку новин