загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 14 вересня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

 

В разі ескалації конфлікту і виборів на окупованому Донбасі

Порошенко вимагає санкцій

Продовження конфлікту на Донбасі має понести за собою нові санкції для Росії.

Про це заявив президент Петро Порошенко в своєму інтерв’ю трьом іноземним виданням The Washington Post, Independent та німецька Die Welt.

"Якщо Росія намагатиметься "вбити Мінськ (процес – ред.), якщо Росія перетне червону межу, нам необхідні дві речі. Санкції, і США схоже, готові піти далі у санкціях. Але нам дуже важливо тримати трансатлантичну єдність, єдність ЄС. І той діалог, який ми маємо зараз, є дуже важливим", - сказав Порошенко.

"І друге – це солідарність з Україною не лише політична, не лише економічна. Але солідарність у сприянні нам у створенні ефективної оборони", - додав Порошенко.

Він також зазначив, що якщо вибори на Донбасі будуть проведені бойовиками і не у відповідності до українського законодавства, це буде порушенням мінських домовленостей.

"Це червона лінія. Це ставить Мінський процес і мирний процес під велику загрозу, це буде прямим порушенням Мінських угод. На це має бути реакція.  Про яку реакцію ми говоримо? Санкції. Ми не очікуємо, що наші міжнародні партнери підуть війною. Ми робимо зараз найскладнішу річ, ми будуємо одну з найсильніших армій на континенті", - наголосив Порошенко.

Ситуація в зоні АТО трохи загострилася, бойовики 8 раз відкривали вогонь

Наприкінці минулої доби ситуація в зоні проведення АТО трохи загострилася.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на сторінці в Facebook.

З 18:00 і до опівночі бойовики активізували обстріли українських позицій на Артемівському напрямку. Так бойовики тричі з великокаліберних кулеметів, гранатометів і стрілецької зброї вели вогонь по опорному пункту сил АТО, який знаходиться на північ від Лозового.

Також на Луганщині близько 20:00 терористи били з гранатомета по українським підрозділам в селищі Щастя. Близько 23:00 під мінометний вогонь бойовиків потрапили українські позиції південніше Сокільників.

Всього за минулу добу терористи 8 разів порушили перемир'я.

Після півночі і до 6:00 14 вересня в зоні АТО зберігалася тиша.

Росія вирішила знову відправити на Донбас конвой Путіна

У Росії заявляють про підготовку чергового - 38-го - гуманітарного конвою для Донбасу.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на прес-службу МНС Росії.

"Чергова, за рахунком 38-а, гуманітарна колона формується в Ростовській області на території Донського рятувального центру МНС. Там до вантажних автомобілів з Ногінська приєднаються машини з інших регіонів Росії", - сказав представник МНС.

Як повідомив раніше глава відомства Володимир Пучков, колону планується відправити на Донбас 17 вересня. Більшу частину вантажу складуть продукти харчування, стверджують в Росії.

Як відомо, після оголошення припинення вогню з 28 серпня, Росія не відправила жодного конвою. Бойовики дотримувалися режиму, кількість обстрілів ними було знижено до мінімуму.

За час конфлікту, в АТО не раз простежували зв'язок між гуманітарним конвоєм і інтенсивністю обстрілів. Журналісти фіксували, що в гумконвоях Росія передає озброєння і боєприпаси. Українські прикордонники і митники не мають змоги перевірити вміст вантажу, оскільки росіяни вторгаються на територію України через неконтрольовані ділянки кордону.

Останній конвой незаконно вторгався на територію України 22-23 серпня.

Всього з серпня минулого року Росія відправила на Донбас 37 колон.

Тимчук повідомляє про публічну страту в Горлівці

Керівник групи "Інформаційний спротив" стверджує, що в Горлівці російські військові провели страту місцевого жителя.

Про це Тимчук написав у своїх щоденних зведеннях на сторінці в Facebook.

"У Горлівці почалися публічні страти. За спробу самовільної стрільби з артилерійської установки російськими військовослужбовцями був розстріляний начальник одного з блок-постів з числа місцевих мешканців", - повідомив він.

Однак у соціальних мережах або місцевих групах немає жодної інформації про це.

Крім того, Тимчук стверджує, що "в Петровському районі м.Донецька за самоуправство російським командуванням винесено і приведено у виконання вирок - розстріляні 2 терориста з числа місцевих жителів".

Також Тимчук повідомляє, що на окупованій частині Луганської області приступили до формування так званого прикордонного загону для несення служби на державному російсько-українському кордоні на території, підконтрольній російсько-каральним військам.

"На даний момент сформовані 2 підрозділи приблизною чисельністю до загальновійськовий роти кожне", - повідомив Тимчук.

Як відомо, раніше прес-центр АТО з посиланням на оперативні дані розвідки повідомляв, що на тимчасово окупованих територіях зростає кількість кримінальних злочинів, здійснених бойовиками.

Зокрема, йшлося про 3 вбивства мирних громадян військовослужбовцями 9-го окремого мотострілецького полку 1-го армійського корпусу так званої "ДНР".

За добу в зоні АТО 2 бійців загинули, 2 отримали поранення і 1 зник безвісти

За останню добу в зоні проведення антитерористичної операції 2 військових загинули, 2 зазнали поранень і 1 зник безвісти.

Про це на традиційному брифінгу в понеділок повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу внаслідок бойових дій ми втратили двох наших воїнів, ще двоє було поранено, і 1 воїн зник безвісти", - сказав він.

До списку новин