загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

До Дня письменника: Шокуючі звички літературних геніїв

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
До Дня письменника: Шокуючі звички літературних геніїв

За рішенням конгресу Міжнародного ПЕН-клубу від 1986 року 3 березня відзначається Всесвітній день письменника.

Кожен із відомих письменників, які ввійшли в історію, був особливий. Когось днями не можна було відірвати від друкарської машинки, хтось писав тільки коли під боком була пляшка віскі, ще хтось черпав натхнення у принадах ночі або світанку.

Кожен мав свої звички, і вони допомагали їм писати ті твори, які сьогодні вважають класикою світової літератури. Але у декого ці звички були ну дуже вже дивними.

Так, Йоганн-Фрідріх Шиллер не міг писати, якщо під його столом не було коробки гнилих яблук. А ще він працював ночами, щоб уникнути перерв у творчому процесі.

Англійська поетеса Едіт Сітвелл мала звичку щоранку кілька хвилин лежати у відкритій труні, а вже тоді бралася до нового твору. Також Едіт клала записничок у кожному кутку свого маєтку (а це близько 300 записників), куди записувала усі ідеї, які у неї раптово з'являлися.

Віктор Гюго писав голим. Але таку поведінку можна легко пояснити: він знімав і ховав свій одяг, щоб обмежити собі можливість виходу на вулицю. Так він міг зосередитись на роботі і закінчити твір у чітко визначені терміни.

Вільям Фолкнер любив друкувати пальцями ніг, одягнувши взуття на руки. Також він говорив: "Читайте, читайте, читайте. Читайте все: непотріб, класику, хороші й погані тексти, і слідкуйте, як автори їх творять. Так само, як тесляр, який працює в якості учня і вивчає майстра. Читайте!"

А от американська письменниця Карсон МакКалерс вірила в удачу. Вона зробила собі "щасливий светр" з кролячими лапками і писала тільки у ньому.

До списку новин