загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Найбагатші «пенсіонери» України

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Найбагатші «пенсіонери» України

Красиво жити не заборониш. Серед колишніх чиновників є чимало тих, хто отримує пенсію в десятки разів більша за найменшу. Найбільші пенсії в Україні отримують шість чоловік, повідомляє Обозреватель.

 

За даними голови правління Пенсійного фонду України Бориса Зайчука, 107 тисяч колишніх держслужбовців в середньому отримують пенсію в розмірі 5600 гривень: приблизно 3 тисячам з них держава виплачує понад 10 000 гривень, а шістьом - понад 20 000. При цьому прізвища чиновник не назвав.

Однак якщо вірити офіційній заяві народного депутата Олега Ляшко (Радикальна партія), в "щасливій шістці" є й колишні топові держслужбовці.

Так, за його даними, рекордну пенсію в 130 000 гривень отримує Володимир Стельмах, екс-глава Нацбанку і вітчим народного депутата Ігоря Луценка ( "Батьківщина").

Близько 1000 колишніх нардепів отримують приблизно 15 000 гривень. Трохи більше - 18 000 гривень - отримує екс-президент Леонід Кравчук. Але це не межа.

За словами колишнього члена Кабміну Юлії Тимошенко, який не побажав називати своє ім'я, максимальна пенсія, яку отримує один з депутатів Верховної Ради, становить 25 000 гривень.

Чи не менше колег-парламентаріїв отримують і деякі судді Конституційного суду. Але рекордсменом залишається Національний банк. З ними на рівних конкурують керівники силових структур. Наприклад, ще в 2005 році тодішній глава МВС Микола Білоконь нарахував собі14 000 гривень на місяць (за тодішнім курсом - $ 3000).

Солідно забезпечений і колишній керівний склад СБУ. При цьому розрахунку розміру пенсій, який застосовують в Україні до держслужбовців, вони можуть розраховувати як мінімум на 15 000 гривень.

До списку новин