загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Київський патріархат очікує визнання Вселенським патріархатом

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Київський патріархат очікує визнання Вселенським патріархатом

Українська православна церква Київського патріархату чекає визнання своєї адміністративної незалежності Константинопольським Патріархатом.

Про це йдеться у відповідній заяві архієрейського собору УПЦ КП, інформує VIDIA.

«Беззаперечно доведеним історичним фактом є те, що у 1685-86 роках з волі московського царського уряду, в порушення канонів, з використанням підкупу Київська Митрополія була фактично відірвана від Константинопольської Матері-Церкви та анексована Московським Патріархатом. Цей акт неодноразово визначався як Константинопольським Патріархатом, так і самою Українською Церквою неканонічним та недійсним», – йдеться у документі.

УПЦ КП вважає себе канонічно повноцінною Помісною Православною Церквою в Україні і не визнає перед Вселенським собором посягання Московського патріархату.

«Відкидаючи будь-які зазіхання Московського Патріархату на особливу роль чи владу щодо Української Церкви, Київський Патріархат визнає лише Константинопольський Патріархат своєю Церквою-Матір’ю та від неї очікує визнання історично доконаного і канонічно обумовленого факту автокефалії УПЦ», – зазначено у заяві.

В УПЦ КП назвали передумови для визнання автокефалії: безперервна діяльність протягом понад 1000 років, а також достатня кількість мирян, священнослужителів і архієреїв.

Для визнання автокефалії в УПЦ КП готові на час відмовитися від статусу патріархату: «Враховуючи всі обставини, наша Церква готова, якщо це буде потрібно, на певний час відкласти прохання про визнання свого достоїнства Патріархату, зберігаючи це найменування у власних межах і для внутрішнього вжитку».

Нагадаємо, раніше Патріарх Філарет висловив думку, що Путін і бойовики маютьвідповісти перед судом, як нацисти у Нюрнберзі.

Альона Савчук

До списку новин