загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Зросте тариф на холодну воду

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, почала перегляд тарифів водоканалів.

У комісії кажуть, що значний відсоток у структурі тарифу на холодну воду становить електроенергія, яка ще раніше подорожчала. Тому за водопостачання та водовідведення доведеться платити більше.

– Для якої кількості споживачів холодної води ця послуга здорожчала? І скільки тепер доведеться платити?

– Поки що скориговано тарифи для 25 водоканалів. Проте переглядатимуть їх і для решти водопостачальних підприємств, – розповідає Тарас Галайда, провідний аналітик ГО «Публічний аудит».

– Чи вже зрозуміло, наскільки подорожчає вода?

– У кожному випадку по-різному. Тарифи можуть різнитися в різних місцевостях навіть у 4 -- 5 разів! Наприклад, для споживачів КП Дніпропетровської обласної ради «Аульський водовід» вартість холодної води та водовідведення зросла з 7,01 до 7,24 гривні за кубометр. А от споживачам, яких обслуговує КП «Старобільськвода» (Луганська область), кубометр води обійдеться у 33,73 гривні.

Для тих, кому постачає воду КП «Міськводоканал» Токмацької міської ради (Запорізька область), тариф становитиме 29,52 гривні за кубометр, а для споживачів КП «Фастівводоканал» (Київська область) – 29,21 гривні.

– Як гадаєте, це останнє цього року підвищення тарифів на холодну воду?

– У структурі тарифу на водопостачання та водовідведення 26% становить заробітна плата працівників. З 1 грудня цього року розмір мінімальної зарплати становитиме 1600 гривень (тепер – 1450). У вересні також на 25% зросте вартість електроенергії. Комісія вважає, що це і є об'єктивні підстави для дальшого зростання тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення.

 

Джерело:
До списку новин