загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Матвієнко: У собівартості тарифів у нас закладений цілий ряд корупційних схем. ВІДЕО

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Уряд і попередній і нинішній фактично поставив Україну в такі умови, що вже восени настане колапс комунального господарства. Про це заявив політолог Костянтин Матвієнко і на його думку, зараз конче необхідно хоч трохи дати дихнути підприємствам, які забезпечують основні комунальні потреби. Передусім тепло, гаряча-холодна вода, каналізація і водовідведення.

"Найстрашніше, що ми маємо нині - це тарифи. В собівартості тарифів у нас закладений цілий ряд корупційних схем. І от ми не можемо домогтися прозорості утворення цих тарифів. Тому парламенту необхідна позаріз Тимчасова слідча комісія, яка б дослідила форму тарифоутворення, факти корупції в "Нафтогазі", в "Укргазвидобуванні". І на підставі цього показала - де можна знизити тарифи", - переконаний він.

Також конче необхідно знизити рентну платню для державних газовидобувних підприємств. Тому що в нас державні платять мало не в двічі більшу ренту, ніж приватні. Приватні використовують на потреби виробництва, а державні спрямовують в комунальне господарство. Це теж наші тарифи.

Третім питанням є лічильники. На думку Матвієнка в домогосподарства не встановлюють лічильниками на газ, бо по нормативах неймовірно вигідно нараховувати комунальні платежі, з бюджету закривати їх субсидіями за рахунок інших статтей, зокрема статтей на безпеку і оборону. І таким чином створювати рентальельність цих підприємств за рахунок як заощаджень громадян, так і за рахунок державного бюджету. Така ситуація неприпустима.

https://www.youtube.com/watch?v=TyDUgu_3K6s

 

Джерело:
До списку новин