загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Міністр соцполітики: Підвищення тарифів на "комуналку" не призведе до зростання заборгованості

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Кількість боржників не підвищиться, а навіть знизиться завдяки субсидіям, вважає Рева.

Міністр соціальної політики України Андрій Рева вважає обґрунтованим значне підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги попри невдоволення великої кількості українців. Число боржників не підвищиться, а навіть знизиться за рахунок адресних субсидій, запевнив Рева.

Як нагадав міністр, адресні субсидії на житлово-комунальні послуги вже отримують 5,5 млн домогосподарств, а невдовзі їх кількість має зрости до 9 млн. Усі вони майже не відчують підвищення цін. «Середня плата по опалювальному сезону вийшла десь 12% - це абсолютно прийнятна сума», - зазначив він.

За словами Реви, субсидіювати усіх неспроможних платити вигідніше для держбюджету, у порівнянні зі збереженням низьких тарифів для всіх. «Не забуваймо, що шість мільйонів будуть платити (повну вартість послуг - Ред.). А от якби ми просто знизили тариф – це значить, що дотували б усі 15 мільйонів домогосподарств. Навіть тих, хто дотацій не потребує. Це вже було б соціально несправедливо», - запевнив міністр.

Він зазначив, що субсидії наступного року коштуватимуть бюджету України 52 млрд грн, в той час як відповідне дотування «Нафтогазу» обійшлося б у 200 млрд грн.

Рева також прокоментував зростання кількості відмов по субсидіях удвічі, пояснивши це більш ретельними перевірками звернень. Водночас, за його словами, відповідна комісія індивідуально підходить до кожного випадку, і залежно від обставин, може не відмовити у субсидії навіть тим, хто задекларував дорогі покупки. «Навіть за наявності такої покупки ми часто вважали, що людині треба надати субсидію. Бо, наприклад, вона продала трикімнатну квартиру, купила двокімнатну, а різницю витратила на лікування. У таких випадках ми давали людям можливість отримати субсидію», - зазначив міністр.

Услід за встановленням економічно обґрунтованих тарифів на ЖКП повинно слідувати радикальне підвищення соціальних стандартів, зокрема мінімальних зарплат і пенсій. Відповідні кроки заплановані в уряді восени, повідомив Рева. «Проблема, з якою ми сьогодні стикнулись - не проблема тарифів, це - проблема тотальної бідності. А тариф тільки показав, наскільки ми бідні», - наголосив міністр.

Як повідомлялося, у ряді міст, зокрема, у Києві введено мораторій на рішення НКРЕКП щодо значного підвищення з 1 липня тарифів на електроенергію, газ, опалення та водопостачання.

Довідково: Механізм оформлення субсидії дуже простий. Потрібні лише два документи для оформлення субсидії: заява і декларація. Жодних інших документів не потрібно. А подати заявку можна і в електронному вигляді.

«Громадянам, які не мають доходів для розрахунку субсидії, буде враховано умовний дохід в розмірі двох прожиткових мінімумів для працездатної особи (з 1 травня 2016 року – 2900 грн.)», - зазначив нещодавно на прес-концеренції заступник Міністра соціальної політики Віталій Мущинін.

 

Джерело:
До списку новин