загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

78 суддів подали заяви про відставку

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

78 суддів подали до Вищої ради юстиції заяви про відставку, які планується розглянути 5 вересня.
Зокрема, у відставку зібралися два судді Верховного Суду України, три - з Вищого господарського суду України, двоє суддів Вищого адміністративного суду України та Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, решта - судді місцевих та апеляційних судів.
Також двоє суддів з Донбасу подали заяви про звільнення за власним бажанням.
Крім того, Вища рада юстиції планує прийняти рішення про внесення подання Президентові України про призначення Кобзаря Олександра Юрійовича на посаду судді Луганського окружного адміністративного суду.

Варто зазначити, що згідно зі статтею 109 Закону "Про судоустрій і статус суддів" суддя, який має стаж роботи на посаді судді не менше двадцяти років, що визначається статтею 131 цього Закону, має право подати безпосередньо до Вищої ради юстиції заяву про відставку. У свою чергу, ВРЮ протягом одного місяця з дня надходження відповідної заяви вносить до органу, який обрав або призначив суддю, подання про звільнення судді з посади. 

Зауважимо, що за суддею, звільненим за його заявою про відставку, зберігається звання судді та гарантії недоторканності, встановлені для судді до його виходу у відставку.

 

Джерело:
До списку новин