загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Я – за кордоном, а пенсія – тут

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Моя дочка поїхала на заробітки в Португалію і там осіла: вийшла заміж, народила мені внука. Оце їду його глядіти, щоб дочка мала змогу вийти на роботу. І взагалі я збираюся там залишитися. А як мені бути з моєю пенсією? Я б хотіла отримати її наперед. Чи можна так? І як мені далі отримувати мою пенсію? 7d.rv.ua

Лариса ГРЕБЕНЮК

Ми адресували цей лист нашої читачки до Пенсійного фонду. І ось що повідомила з цього приводу начальник Рівненського міського відділу обслуговування громадян Рівненського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Рівненської області Євгенія ГРИШКОВА:

Пенсіонер, який переїжджає на постійне місце проживання за кордон, і хоче отримати пенсію за шість місяців наперед, має звернутися з відповідною заявою в орган Фонду, у якому він перебуває на обліку, а також надати закордонний паспорт з відміткою про дозвіл на виїзд за кордон на постійне місце проживання. Одночасно пенсіонер має надати довідку з центру надання адміністративних послуг про зняття з реєстрації місця проживання в Україні, у якому зазначено країну вибуття й дату зняття з реєстрації. Саме з місяця, що настає за місяцем зняття з реєстрації, обчислюють суму пенсії за шість місяців, яку виплачують наперед, перед від'їздом одержувача пенсії за кордон.

Надалі пенсіонер звертаєтьсядо органів Пенсійного фонду тієї країни, до якої переїжджає на постійне місце проживання.

Поновлення виплати пенсії в Україні здійснюється за рішенням територіального органу Пенсійного фонду України протягом 10 днів після з’ясування обставин та наявності умов для відновлення її виплати. Виплата пенсії поновлюється в порядку, передбаченому частиною третьою статті 35 та статтею 46 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування».

 

Джерело:
До списку новин