загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Розенко: «Реформа має полягати не в підвищенні пенсійного віку, а в переході до трирівневого страхування»

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Віце-прем'єр зазначив, що в нинішніх умовах в Україні піднімати пенсійний вік неможливо.

Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко вважає, що пенсійна реформа повинна полягати не в підвищенні пенсійного віку, а в переході до трирівневої моделі пенсійного страхування, незважаючи на вимоги Міжнародного валютного фонду про підняття пенсійного віку. Про це Розенко написав у Facebook.

«Пенсійна реформа — це не підвищення віку, а структурні зміни самого принципу пенсійного страхування, поступовий перехід від повністю збанкрутілої солідарної системи до трирівневої моделі (солідарна, накопичувальна, недержавна) пенсійного страхування», — заявив він.

Віце-прем'єр зазначив, що в нинішніх умовах тотальної бідності та низької тривалості життя в Україні піднімати пенсійний вік неможливо, «в тому числі через те, що завжди знайдуться політичні сили, які виставлять „на щит“ ідею зменшення пенсійного віку і після перемоги на виборах таки зроблять це».

Як приклад Розенко привів Польщу, де Сейм прийняв рішення про зниження пенсійного віку з 1 жовтня 2017 року для жінок до 60 років, для чоловіків — до 65 років.

«В нинішніх умовах тотальної бідності та низької тривалості життя в Україні піднімати пенсійний вік неможливо. В тому числі через те, що завжди знайдуться політичні сили, які виставлять „на щит“ ідею зменшення пенсійного віку і після перемоги на виборах таки зроблять це», — написав віце-прем'єр.

Зазначимо, ЗМІ повідомляли, що Україна зобов'язалася перед Міжнародним валютним фондом до кінця 2025 року підвищити вік виходу на пенсію на 5 років. Тоді віце-прем'єр-міністр Павло Розенко спростував цю інформацію, зазначивши, що питання підвищення пенсійного віку в переговорах з МВФ наразі зняте з порядку денного. Він заявив, що підвищення пенсійного віку для українців можна розглядати лише після збільшення тривалості їхнього життя.

Джерело:
До списку новин